"HDP ile kucak kucağa, FETÖ ile arkalı önlü"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, teröristbaşı Öcalan'ın HDP'ye tarafsızlık çağrısı yaptığı mektubundan daha önce haberi olduğu iddialarına sert tepki gösterdi. Bahçeli, "Teröristbaşının mektubundan siyasi fayda uman namerttir. Mektuptan daha önce haberimiz olduğunu söyleyenler ise satılık kalemlerdir. İmralı'nın yolunu gözleyenler bize ne anlatıyorlar? HDP'yle kucak kucağa, FETÖ'yle arkalı önlü konuşanlar kimlerdir?" dedi.

SİYASET 26.06.2019, 12:01 26.06.2019, 20:53
"HDP ile kucak kucağa, FETÖ ile arkalı önlü"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından önemli satır başları şöyle:

Bahçeli, 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yenileme Seçimi'ne ilişkin, şunları söyledi:

"MHP, hiçbir taahhüdünü unutmamıştır. Hiçbir sözünü inkar ve ihmal etmemiştir. Millete hizmet aşkı ile dolu bir hayatımız vardır. Bizim çizgimizde eğrilik zik zak görülmemiş görülmeyecektir. Dün 'ne'ysek bugün 'o'yuz. Başkalaşma girdabına düşmedik. Mert olduk, siyaseti adam gibi yaptık. 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçimi sürecinde neye inanıyorsak tavrımızı buna göre belirledik. Tarafımız belliydi. Cumhur ne diyorsa ona kulak verdik. Cumhur İttifakı'nın hedefleri doğrultusunda gece demedik gündüz demedik, üzerimize ne düşüyorsa kararlılıkla yaptık. Hiç kimse samanlıkta iğne aramasın, orasını burasını oynatmasın. Herkes dilinin ayarına dikkat etsin. Bir kümeste yemlenip diğer kümeste yumurtlayanlarla işimiz olmaz olamaz. 

"Mitilimizi duyunca militanlaştılar"

"İstanbul'a bir mitil attık. Alayı birden toz toprak gibi havaya kalktı." ifadelerini kullanan MHP lideri, "Malum isim ve çevreler mitilimizi duyunca militanlaştıkça militanlaştılar. Onların tutuşmuş çoktan fitili. Biz mitil attık onların beti benzi attı. Bunların kalpleri mühürlüdür. Fitilini Kandil terör yuvasının ateşlediği karanlık güruhun MHP'nin hakkını teslim etmesi, dünyanın tersinden dönmesini beklemek kadar abestir zaman kaybıdır. Bazıları da mitil üzerinden daha izansız, ahlaksız isnat ve iftiralara teşebbüs etmişlerdir." dedi. 

"HDP, Kandil'in siyasi aracısıdır"

Bahçeli, teröristbaşı Öcalan'ın 23 Haziran seçiminde HDP'ye tarafsızlık çağrısı yaptığı mektubuna ilişkin,"MHP ile teröristler arasında en küçük bağ kurmak bile iblisin oyununa gelmektir. Bizi hedef alarak İmralı canisinin mektubundan medet umduğumuzu, bu mektuba zimmen göz yumduğumuzu aklından geçirmek rüyada görmek dahi alçaklıktır, arsızlıktır. Bizim söylediğimiz şudur: HDP, Kandil'in siyasi aracısıdır. Ha HDP ha Kandil bunların aralarında fark yoktur. Teröristbaşının mektubuna destek verdiğimizi söylemek ahlaksız bir iddiadır." diye konuştu.

"İmralı'nın yolunu gözleyenler bize ne anlatıyorlar?" 

MHP lideri, sözlerine şöyle devam etti:

"Teröristbaşının mektubundan siyasi fayda uman namerttir. Mektuptan daha önce haberimiz olduğunu söyleyenler ise satılık kalemlerdir. İmralı'nın yolunu gözleyenler bize ne anlatıyorlar? HDP'yle kucak kucağa, FETÖ'yle arkalı önlü konuşanlar kimlerdir? Mektuptan bilgimiz olduğunu söyleyenler yanımızda mıydı? Biz iş birlikçi değiliz.

MHP'nin teröre bakışı nettir, değişmesi imkansızdır. HDP'yi Kürt siyasi hareketi diye tarif eden vefasız, vasıfsız bir şahsiyetin bize söz söylemesi yalnızca kuru gürültüdür. İmralı'ya mitil attığımızı söyleyen hanımefendi acaba sen postu nereye serdin? CHP'nin uydusu haline dönüşen İP'in çatısı çökeli epey zaman olmuştur."

"Türkiye, dünyaya demokrasi dersi verdi"

23 Haziran'da milli iradenin seçiminin belli olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Önümüzde seçimsiz geçecek 4 uzun yıl vardır. İBB Başkanlığı seçiminden alınan sonuca saygımız tartışmasızdır. 23 Haziran seçim sonucunun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İstanbul'da insan üstü gayretle çalışan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Kazanan Türkiye olmuştur. Türkiye'de demokrasi yok diyenler hem 31 Mart seçiminden hem de 23 Haziran seçiminden ibret almalıdır." diye konuştu. 

Bahçeli, 23 Haziran'da Türkiye'nin dünyaya demokrasi dersi verdiğine dikkat çekerek, "Bize göre İstanbul ehline emanet edilmemiştir. Bunun sonuçlarını da ilerleyen dönem ve yıllarda görmemiz kuvvetle muhtemeldir. Seçilen İBB Başkanının ne yapıp yapmadığı kısa sürede belli olacaktır. İBB Başkanının bütün tasarruflarını takip edeceğiz gerekli notları alacağız. Terörizme karşı Pençe Harekatı'nı yapan Türkiye sosyal medyadaki ahlaksız fitneleri de ortadan kaldırmalıdır. Dileğimiz İstanbul'un iyi yönetilmesidir." dedi. 
 
"PKK ve FETÖ'nün hükmü İstanbul'da sökmeyecek"

MHP lideri, "PKK ve FETÖ'nün hükmü İstanbul'da sökmeyecektir. Herkes ayağını denk almalıdır. 7 dakikada domuz eti tüketmekle övünenlerin bizim üzerimizden nefret yarışına girmeleri terbiyesizliktir. İstanbul'a konvoyla girişimizi geriye sarıp İzmir Marşı kullanarak alay edenler bilmelidir ki yedikleri haramlar yeri geldiğinde boğazlarında duracaktır." şeklinde konuştu. 

"S-400'lerin alınması varoluş meselesine dönüşmüştür"

Konuşmasında S-400 meselesine de değinen Bahçeli, "Devlet şuuru demek bağımsızlık demektir. ABD'nin S-400 hava savunma sistemi üzerinden ülkemizi tehdit etmesi devlet olma vasfımıza hakarettir. Ya bu tehditlere boyun eğeyeceğiz ya da S-400'leri temmuz ayı içinde alıp vatan topraklarına konuşlandıracağız. Bunun başka bir seçeneği kalmamıştır. ABD devletten taviz istemektedir. ABD ister beğensin ister beğenmesin S-400'lerin alınması varoluş meselesine dönüşmüştür. S-400 Türkiye'nin milli güvenliği için kullanılacaktır. Türkiye teslim olmamalıdır, taviz vermemelidir. S-400'ü almak milli devletimiz için de vazgeçilmez öneme sahiptir. ABD sorumsuzdur, saygısızdır." ifadeleri ile ABD'ye tepki gösterdi. 

"Denize dökülen dedelerinden ders almalıdır"

Bahçeli, Doğu Akdeniz gerilimine ilişkin, sert açıklamalarda bulundu:

"Yunanistan ateşle oynamaktadır. Çipras, Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerinde ısrar etmemizin bedeli olacağını açıklamıştır. Yunan hükümeti bilmelidir ki, Akdeniz ve Ege’de önümüzü kesecek bir korsan henüz anasından doğmamıştır. Çipras meydan okumayı bırakmalıdır, kendini tarihe vermelidir. Denize dökülen dedelerinden ders almalıdır.  Yunan munan bilmeyiz gideceğimiz yere kadar gideriz. Yolumuza çıkan olursa ezeriz."


 

Yorumlar (0)