Yabancı öğrenciler hakkında 17 üniversiteden ortak bildiri

Son dönemlerde yabancı öğrenciler ile ilgili yapılan bazı açıklamalar hakkında 17 üniversiteden ortak bildiri geldi. İşte "eğitimde uluslararasılaşma" vurgusu yapılan bildiriden detaylar...

EĞİTİM 21.04.2024, 00:19 Hakan Öksüz
Yabancı öğrenciler hakkında 17 üniversiteden ortak bildiri

Yabancı üniversite öğrencileri aleyhinde sosyal medyada ve basında yapılan bazı açıklamalar hakkında 17 üniversiteden ortak bildiri geldi. Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği üyesi olan 17 üniversitenin resmi sitesinde yayınlanan açıklamada Türkiye'nin yükseköğretimdeki eğitim hamlesinden bahsedildi.

"Eğitimde uluslararasılaşma" vurgusu

Türkiye'nin dünya çapında en fazla tercih edilen 10 ülkeden biri olduğu, küresel bir eğitim merkezine dönüştüğü hatırlatıldı.

12. Kalkınma Planı doğrultusunda eğitimde uluslararasılaşma hamlesinin başarıya ulaştığı bildirildi. Yapılan bazı açıklamaların, bu gelişim sürecine zarar verici nitelikte olduğu vurgulandı.

"Onlar Türkiye'nin gönül elçileri" 

Türkiye'deki üniversitelerin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) koordinasyonunda pek çok başarı elde ettiği kaydedildi. Bazı öğrencilerin hdef gösterilerek ötekileştirilmesinin, Türkiye'nin uluslararasılaşma vizyonu, kadim kültürü ve bilimsel duruşuyla bağdaşmadığı ifade edildi. "Türkiye'nin gönül elçileri" olarak bahsedilen uluslararası öğrencilere sahip çıkılacağı belirtildi. 

Yorumlar (0)