Gelecek Partili Özdağ'dan "grup kurma" açıklaması

Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, Meclis'teki grup kurma çalışmaları hakkında konuştu. Meclis'teki altıncı grubu kurmayı hedeflediklerini kaydeden Özdağ, "Hangi partinin çatısı altında grup kurulacak?" sorusunu da yanıtladı.

SİYASET 06.06.2023, 17:45 07.06.2023, 09:18 Hakan Öksüz
Gelecek Partili Özdağ'dan "grup kurma" açıklaması

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın tahliye edilmesi gerektiğini belirtti. Atalay'ın tutukluluk halinin sona ermesi için Meclis Başkanlığının devreye girmesi gerektiğini vurgulayan Özdağ, "TBMM'de görevine başlaması gerekir." dedi.

"Altıncı grubu kurmayı hedefliyoruz"

Meclis'te DEVA ve Gelecek Partisi ile birlikte grup kurma çalışmaları hakkında da konuşan Selçuk Özdağ, "Meclis'te beş partinin grubu var şu anda. Biz de altıncı grubu kurmayı hedefliyoruz. Grup kurmamız halinde iktidarın yanlışlarını milletimize daha rahat şekilde duyurabileceğiz. Grup olmanın avantajlarından faydalanmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Grup kurmazsak çok nadir basın toplantısı düzenleyebileceğiz"

Meclis ara vermeden önce grup kurma çalışmalarını sonlandırmak istediklerine vurgu yapan Özdağ, "Komisyonlarımızın yanı sıra genel başkanlarımız da yoğun bir çalışma içinde. Demokrat Parti'yi de eklediğinizde 4 partinin 38 vekili var. Grup kurmazsak Meclis'te çok nadir basın toplantısı düzenleyebileceğiz. Bir dakikalık konuşmalar dışında söz alamayacağız." vurgusunu yaptı.

Hangi partinin çatısı altında grup kurulacak?

Seslerini daha kolay duyurabilmek için grup kuracaklarını kaydeden Gelecek Partili Özdağ, "Hangi partinin çatısı altında grup kurulacak?" sorusuna, "Demokrasilerde çare bitmez. Birçok alternatifi konuşuyoruz. Bunlar netleşmeden bir şey söylemek yanlış olur. Doğmamış çocuğa elbise biçemeyiz." dedi.

Yorumlar (0)