Dünyanın en değerli kulüpleri belli oldu

Marka değerlendirme kuruluşlarından Brand Finance'in gerçekleştirdiği araştırma doğrultusunda, 1 milyar 562 milyon dolarlık değeriyle dünyanın en değerli futbol kulübü İngiltere ekiplerinden Manchester City oldu. Söz konusu listenin son sırasında bulunan Brezilya ekibi Flamengo'nun değeri 101,5 milyon dolar oldu. Marka değerleri 101,5 milyon doların altında olduğu için Türkiye'den takımlar listede yer bulamadı. Türkiye ekiplerinden değeri yaklaşık olarak 28 milyon dolar olan sarı-kırmızılılar önde yer alırken, sarı-kırmızılıları 27 milyon dolarla sarı-lacivertliler, 21 milyon dolar değeriyle Beşiktaş ve 11 milyon dolar değeriyle Trabzonspor izledi.

SPOR 06.06.2023, 18:20
Dünyanın en değerli kulüpleri belli oldu

Brand Finance'ın 'Dünya Futbolunun En Kıymetli İlk 50 Kulüp Markası' faaliyetinden edinilen derleme doğrultusunda, listeye girmeyi başaran 50 kulüp arasında ilk 10'da bulunanların marka değeri 16 milyar 369 milyon dolar oldu.

İngiltere Premier Lig şampiyonluğunun akabinde bu sezonun ikinci kupası olan İngiltere Federasyon Kupası'nı da kazanan Manchester City, 1 milyar 562 milyon dolar büyüklüğündeki marka değeriyle dünyanın en değerli futbol kulübü oldu. Böylelikle Manchester City, dört senedir en değerli futbol kulübü markası listesinin ilk sırasında olan Real Madrid'in tacını da elinden almış oldu.

İspanya ekibi Real Madrid 1 milyar 513 milyon dolarla ikinci sırada konumlanırken, Barcelona ise 1 milyar 425 milyon dolarlık değeriyle üçüncü sıraya yerleşti.



İngiltere ekipleri ilk 10'a damga vurdu

En değerli 10 kulüpten altısını İngiltere ekipleri oluşturdu. İlk 10'da iki İspanya, bir Almanya ve bir Fransa ekibi de yer buldu.

Listede dördüncü sırayı 1 milyar 412 milyon dolarla Manchester United alırken, 1 milyar 411 milyon dolarlık değeriyle Liverpool beşinci sırada konumlandı.

PSG (Paris Saint-Germain) 1 milyar 174 milyon dolarla altıncı sırada yer alırken, Bayern Münih ise 1 milyar 140 milyon dolarlık değeriyle yedinci sıraya yerleşti.

Bahse konu kulüpleri sekizinci sırada 940 milyon dolar değeriyle Arsenal, dokuzuncu sırada 931 milyon dolarlık değeriyle Tottenham Hotspur, 10'uncu sırada ise 893 milyon dolarla Chelsea takip etti. 

50 kulüp markası içinde İngiltere'den 18, Almanya'dan 10, İspanya'dan dokuz, İtalya'dan altı, Fransa'dan üç, Portekiz'den iki, Hollanda ve Brezilya'dan birer kulüp markası yer aldı. 



Ülkemizde Galatasaray ve Fenerbahçe listenin başında

Söz konusu listenin son sırasında bulunan Brezilya ekibi Flamengo'nun değeri 101,5 milyon dolar oldu. Marka değerleri 101,5 milyon doların altında olduğu için Türkiye'den takımlar listede yer bulamadı.

Türkiye ekiplerinden değeri yaklaşık olarak 28 milyon dolar olan sarı-kırmızılılar önde yer alırken, sarı-kırmızılıları 27 milyon dolarla sarı-lacivertliler, 21 milyon dolar değeriyle Beşiktaş ve 11 milyon dolar değeriyle Trabzonspor izledi.

Yorumlar (0)