Kılıçdaroğlu: Can Atalay'ı derhal serbest bırakın

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın serbest bırakılması yönünde çağrıda bulundu.

SİYASET 05.06.2023, 16:10 06.06.2023, 17:45
Kılıçdaroğlu: Can Atalay'ı derhal serbest bırakın

Sosyal medya hesabı üzerinden mevcutta tutuklu olan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın serbest bırakılması çağrısında bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Seçilmiş milletvekilini hukuksuz bir şekilde, hakkında hiçbir karar bulunmadan hapse göndermek, yalnızca onu değil ona oy veren kişileri de tutuklamak demektir. Can Atalay'ı bir an önce serbest bırakın" dedi.

“Sizlerden bunun hesabını soracağım”

Resmi sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, şu ifadelerde bulundu: "Seçilmiş bir milletvekilini hukuksuz bir şekilde, hakkında hiçbir karar verilmeden hapiste tutmak, yalnızca onu değil ona oy veren kişileri de tutuklamak demektir. Erdoğan ve onun ağzından çıkanlara bakarak adaletli karar vermekten korku duyan adaletsiz hukukçular, sizlerden bunun hesabını soracağım. Sizler topluma zarar vermeyin. Adalette meydana gelen erozyonun önüne geçin. Can Atalay'ı bir an önce serbest bırakın"

Can Atalay kimdir neden cezaevine girdi?

24 Mart 1976 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Can Atalay, lisans öğrenimini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde gerçekleştirmiştir.

Mimarlar Odası'nın avukatlığını yapan Can Atalay, İstanbul-Taksim Gezi Parkı olayları sırasında Taksim Dayanışması'nın avukatlığını gerçekleştiriyordu. Atalay, Gezi Parkı davasında 18 sene hapis cezasına tabii tutularak 25 Nisan 2022 günü tutuklandı.

Yorumlar (0)