DEVA Partisi ile Gelecek Partisi birleşecek mi? Açıklama geldi

DEVA Partisi ile Gelecek Partisi'nin TBMM'de tek parti çatısı altında birleşeceği, Babacan ile Davutoğlu'nun "eş başkan" olacağı iddiaları basında yer tutmuştu. DEVA Partisi, konuya dair açıklama paylaştı.

SİYASET 06.06.2023, 17:14 Hakan Öksüz
DEVA Partisi ile Gelecek Partisi birleşecek mi? Açıklama geldi

Millet İttifakı'nın bileşenleri olan DEVA Partisi ile Gelecek Partisi, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde CHP'den toplamda 25 vekil aldı. DEVA Partisi, Meclis'e 15 vekil gönderdi. Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanlığını yaptığı Gelecek Partisi'nin ise 10 milletvekili bulunuyor.

"Babacan ile Davutoğlu eş başkan olacak" iddiası

Kulislerde konuşulan bir iddiaya göre DEVA Partisi lideri Ali Babacan ile Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, TBMM'de tek parti çatısı altında birleşmeye hazırlanıyor. Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün iddialarına göre Babacan ile Davutoğlu, yeni partinin eş genel başkanlığını yapacak. 

DEVA Partisi'nden açıklama

Söz konusu iddiaların ardından DEVA Partisi, konuya ilişkin bir açıklama paylaştı. Seçimlerin ardından TBMM'deki bazı partilerin birleşerek grup kuracağı yönünde iddiaların ortaya atıldığına değinilen açıklamada, "Basında da yer alan çeşitli düşünceler, partimizin yetkili organları tarafından değerlendirilmektedir. Süreç devam etmektedir, henüz üzerinde anlaşmaya varılan ve kesinleşen bir formül yoktur." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)