Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un 5 yıl daha kaybetmeye takati kalmadı

Seçim çalışmalarını İstanbul Arnavutköy'de sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti eleştirerek, "Eve gittiğinizde eşi, dostu, arkadaşı tek tek aramanızı istiyorum. Ardından 31 Mart'ın önemini anlatacağız. Bu dostlarımızın da sandığa gitmesini sağlayacağız. Vizyonsuz adaylara oy vererek oylarını heba etmemeleri gerektiğini izah edeceğiz. İstanbul'un CHP'nin algı belediyeciliğiyle bir 5 yıl daha kaybetmeye takati kalmadığını anlatacağız" dedi.

SİYASET 30.03.2024, 14:43 30.03.2024, 17:33 Hanife
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un 5 yıl daha kaybetmeye takati kalmadı

Türkiye, yarın 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başına gidecek.

Seçim çalışmalarını İstanbul Arnavutköy’de sürdüren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ilçe mitinginde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Gitti her seçim alanından Gazze’deki yaşanan katliama değinen Erdoğan geleneğini bozmadı. Erdoğan, yaklaşık 6 aydır İsrail'in zulmü altında hayatta kalma mücadelesi veren Gazzeli ve Filistinliler için “kardeşlerimize dua ediyoruz.” Dedi ve ekledi, “Bombaların yanı sıra açlık ve susuzlukla da katledilmek istenen Gazzeli mazlumların Allah yardımcısı olsun diyoruz. Bugüne kadar bize olan itimadınızı asla boşa çıkarmadık bundan sonra da sizlerin güvenine layık olmaya çalışacağız.” Şeklinde konuştu.

Ardından İBB Başkanı İmamoğlu’nu eleştiren Erdoğan, “Bazı adaylar var ya İstanbul'un şu andaki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na sorun Arnavutköy'ün nerede olduğunu bilmez.” dedi.

Erdoğan: Yarın Sandıklara Sahip Çıkacağız

Bu akşam kampanyaların bittiğini hatırlatan Erdoğan, “Yarın oylarımızı kullanacağız. Sandığa gümbür gümbür giderken Arnavutköy'ü gerçek belediyeciliğe Murat Kurum kardeşime ve aynı zamanda Arnavutköy Belediye Başkan adayımız Mustafa Candaroğlu'na teslim ediyor muyuz? Yarın da sandıklara sahip çıkacağız. Yerel yöneticilerimizi belirlerken Cumhurbaşkanınız olarak ben yanınızdayım bakanlar olarak kabine yanınızda yerel yönetim de yanınızda olduğu zaman Arnavutköy hizmetten geri kalır mı?” ifadelerine yer verdi.

''Cürmü Kadar Yer Yakacak Olanların…"

“Cürmü kadar yer yakacak olanların Arnavutköy'e bir hizmeti olabilir mi?” diyen Erdoğan, gerçek belediyeciliği iktidar yapılırsa Arnavutköy’ün her tür hizmeti alacağını ve şu andaki belediye başkanın Çam Sakura Hastanesi'nin yolunu yapmadığını söyledi.

“İstanbul'un 5 Yıl Daha Kaybetmeye Takati Kalmadı”

“İstanbul'un CHP'nin algı belediyeciliği ile bir 5 yıl daha kaybetmeye artık takatinin kalmadığını örnekleriyle anlatacağız.” sözleriyle konuşmasını sürdüren Erdoğan, “Murat Kurum kim benim kabinemde bakan arkadaşım. Şimdi de bakanlıktan aldık İstanbul'a belediye başkan adayı yaptık. 5 yıl İstanbul'a belediye başkanlığı yaptım bu Arnavutköy'ü belli bir seviyeye bu kardeşiniz getirdi. Belediyecilik nedir bunu biz biliriz. İnanıyorum ki yarın akşam Murat kardeşimi tercih ettiğimiz anda pazartesi gününden itibaren İstanbul bir başka güne açılacak.” dedi.

"Kimi İnsan İş Yapar, Kimileri De Kayak Yapmaya İsviçre'ye Gider"

Erdoğan, “Kimi insan eser üretir, kimisi de sadece polemik peşinde koşar. Kimi insan iş yapar, kimi insan laf üstüne laf eder, kimileri de kayak yapmaya İsviçre'ye gider. İstanbul'u sel alır her taraf rezillik İstanbul'un belediye başkanı meydanda yok.

İstanbul muradına erdiği zaman aynı zamanda kim kazanacak? Tüm kabine olarak hizmetinizde olacağız.” İfadelerine yer verdi.

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metrosu

Projenin Halkalı istikametindeki etabını bir yıl içinde devreye almayı hedefledikleirni Söyleyen Erdoğan, “Muhalefetin 'Buraya uçak inmez.' dediği, akla hayale gelmedik iftiralar attığı İstanbul Havalimanımız, ülkemizin gururu haline geldi. Şayet biz muhalefetin takoz siyasetine boyun eğip geri adım atsaydık, ne bu yatırımlar hayata geçerdi ne de vatandaş hizmet alırdı.” dedi.

"Çok Zorlu Bir Coğrafyadayız"

“Etrafı ateş çemberiyle çevrili çok zorlu bir coğrafyadayız.” Diyen Erdoğan Moskova'daki terör saldırısını işaret ederek, “Durumun hala ne kadar kritik olduğunu hepimize gösterdi." dedi.

Göngören Güneştepe Millet Bahçesi'nde Düzenlenen Miting 

Cumhurbaşkanı Erdoğan buradaki mitingin ardından , Göngören Güneştepe Millet Bahçesi'nde düzenlenen mitinge katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan'ın konuşmadından öne çıkanlar şöyle:

  • “Güngören geçtiğimiz yıl yapılan 14 - 28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'nda milletvekilliğinde yüzde 52, Cumhurbaşkanlığında yüzde 54 destek verdi. Şükranlarımı sunuyorum.”
  • “Güngörenliler tercihini 30 yılı aşkındır eser ve hizmet siyasetinden yana kullanmıştır.”
  • “Güngören doğusundaki sanayi tesisleri ve batısındaki yerleşim yerleriyle İstanbul'un önemli merkezleri arasına girmeyi başardı. Depreme dayanıksız ve düşük standartlı konut stoku dönüştürülmeye başlandı. Murat Kurum kardeşimizin desteğiyle bu süreç daha da hızlanacak.”
  • “Bilim adamlarının sürekli uyardığı deprem kapımızı çalmadan İstanbul'u depreme daha hazır hale getireceğiz. “

“Yarısı Bizden kampanyasına yenileri eklenecek”

Asrın felaketinde 53 binden fazla canı toprağa vermiş bir ülke olarak deprem tehdidini yok sayamayacaklarının altını çizen Erdoğan, ‘Yarısı Bizden' teşvik kampanyasına yenilerini ekleyerek İstanbul'u dirençli hale getireceklerini söyledi.

İBB başkanı İmamoğlu’nu eleştiri topuna tutan Erdoğan, “Bu şehrin ihtiyacı tatil değil, delege avı peşinde koşmak değil. İstanbul ikinci iş ek iş yarı zamanlı iş olarak yönetilecek şehir değil. İstanbul'a atlama taşı değil, ömrünüzün nihayetine kadar dizinin dibinden ayrılmayacağınız bir sevgili gözüyle bakacaksınız.

İstanbul depreme hazırlığının geciktirilmesi sebebiyle şu anki yönetime kırgın. İstanbul trafiğinin durma noktasına gelmesiyle küskün. Gün geçmiyor ki otobüsler yanmasın. Hep bunları yaşadık. İstanbul son 5 yılda kaderine terk edildiği için mahzun.” İfadelerini kullandı.

"İstanbul'u Bu Hale Düşürenler Utansın"

Soruşturma süreci hala devam eden ‘para sayma olayına’ atıfta bulunan Erdoğan, “Haftalardır vatandaş ortaya saçılan görüntüleri konuşuyor, CHP tarafından bir Allah'ın kulu çıkıp açıklama yapmıyor, yapamıyor. Cep telefonuyla banka uygulamasına girip 30 saniyede yapabilecekleri basit işlem için neden 6-7 kişinin saatlerce uğraştığını açıklayamıyorlar. İstanbul'u bu hale düşürenler utansın.” dedi.

“Gerçekleştirdiğimiz demokrasi ve kalkınma adımlarının kazanımlarını en iyi sizler biliyorsunuz. Bu günler güllük gülistanlık geçmedi. Milletimizin desteği sayesinde hepsinin üstesinden geldik.” Diyen Erdoğan, mayıs ayı seçimlerini hatırlatarak, “Ülkede oluşturdukları havayı hatırlıyorsunuz değil mi? Altılı masada olanlar neye çalışıyorlardı? Cumhurbaşkanı olacağız. Hiçbiri seçilebildi mi? Şu anda hepsi parlamentonun dışında.” diyerek bu belediye seçimlerinde de benzeri hava estirmeye çalıştıklarını söyledi.

Milletin iradesine saygılı olduklarının altını birkaç daha çizen Erdoğan, “Verdikleri sözlerin çoğunu sonradan hatırlamaz oldular. Sosyal medyaya TV reklamlarına bakarsanız İstanbul'u yeni baştan inşa etmişler sanırsınız. Bu şehirde yaşayan herkes biliyor ki, yapılan kayda değer iş olmadığı gibi devraldıkları işleri bile becerememişlerdir.

Bizim ne yaptıklarımız, yapacaklarımızda yalan yok, göz boyama yok, kandırmaca yok. Hepsi ya zaten ortada olan ya da planı projesi hazırlanmış olan. Bize göre en tehlikeli insan gözünüzün içine bakarak yalan söyleyebilendir.” İfadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)