Bahçeli'den CHP'ye sert sözler: “Allah affetmeyecek”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli ana muhalefet partisi olan CHP’yi hedef alarak, “Üç beş belediye almak, siyasi ikbal ve ihtiraslarını tatmin etmek maksadıyla her türlü kılığa girenleri inanıyorum ki milletimiz hoş görmeyecek Allah da affetmeyecektir” dedi.

SİYASET 30.04.2024, 11:30 30.04.2024, 13:05 Melina Ay
Bahçeli'den CHP'ye sert sözler: “Allah affetmeyecek”

Devlet Bahçeli Partisi’nin grup toplantısında parti üyeleri ile bir araya geldi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Bahçeli konuşmasına geçtiğimiz hafta 104’üncü yılını kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’ını yeniden kutlayarak başladı. Konuşmaları arasında yaptığı açıklamalardan birinde ise şu ifadelere yer verdi:

“Üç beş belediye almak, siyasi ikbal ve ihtiraslarını tatmin etmek maksadıyla her türlü kılığa girenleri inanıyorum ki milletimiz hoş görmeyecek Allah da affetmeyecektir. Ayranları yok içmeye atla gidiyorlar çeşmeye. Cumhur İttifakı'nı zaafa uğratmak dışında gayeleri yok. Öyle insanlar vardır ki kalbi kof, dışı dost görünür. Öyle yaklaşırlar ki dışı hoş, özü boştur. Bilinmelidir ki Cumhur İttifakı hesap yapanlara mecbur ve mahkum değildir. Biz siyaseti adam gibi yaparız, muhataplarımızın da böyle davranmalarını bekleriz. İsrail'in safına geçip Cumhurbaşkanlığı kabinesini yaylım ateşine tutan müflisleri önce millete sonra da Allah'a havale ederiz. Jet yakıtı üzerinden siyonizme yakıt olanların Türkiye'yi engelleme heveslerinin kursaklarında kalacağını cesaretle söyleriz.”

“Temel kaynağı meclisimizdir”

Meclis’in kurulması üzerine açıklamalar yapan Bahçeli, “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104’üncü açılış yıl dönümünü büyük bir gururla kutladık. Meclis, milli hakimiyetin ve milli hedeflerin en güçlü şekilde temsil edildiği, demokrasinin milletimiz tarafından kurulmuş bir eseridir. Atatürk, yeni Türk Devleti'nin temel ruhunu ve hakimiyetini meclisimizde görmüş ve onu fiziki olarak da ifade etmiştir. Eğer Türk vatanı bağımsızlığını kazanmışsa, tam bağımsızlık onuruyla yaşanmışsa, bunun temel kaynağı da meclisimizdir. Meclisimizin 104’üncü açılış yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ilk meclisin kahramanları ve vatan için canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

“Milletimizin beklentisi sürdürülebilir hizmettir”

“Takdir ve teyit etmenizi arzu ederim ki cumhuriyetin yeni yüzyılında tarihi mahiyeti görev ve sorumluluklarını çok fazladır. Boşa geçecek zamanımız yoktur. Boş yere nefes tüketmeye gerek yoktur Türkiye peş peşe yapılan seçimler ithamında dört yıl boyunca devam edecek seçimsiz bir döneme girmiştir. Önümüzdeki bu zorlu süreç doğru, etkin, kararlı, kaliteli verili ve sonuç odaklı birer birer sahne olmalıdır. Milletimizin beklentisi sürdürülebilir hizmettir. Aklın rehberliğinde somut gerçekleri düşünülmesi veya sorunların çıkmak zorunda zaten çıkarabilme kabiliyeti şeklinde yorumlarsak ki en isabetli tarihte kanaatini çekiyor. O halde gereğini yapmak için vakit kaybetmeksizin işe koyulmalıyız. Yeni yüzyılda mutlu millet, güçlü devlet, huzurlu idealine el birliğine inanç birliği halinde muhakkak uğraşmalıyız. Milletimizin harici faiz ve hakim olduğu beraber ve şehadetle sağlıyor. Şehadetle biliniz ki müessir güvencemiz ve beşeri servetimizdir dünyanın kaynadığı coğrafyaların karıştığı birbirleriyle iç içe geçen kriz ve kaos dalgalarının gittikçe yaygınlaştığı günümüz şartlarında iç huzuru ve toplumsal dayanışmayı bir üst fazla çıkar Bağlamak temellendiği milli birlik ve beraberlik duygusunu temizliğinin nadiden ülkelerden birisidir. Bununla ne kadar intihar etsek azdır ahlaki tutarlı ilkeli vatansever ve milletsever duruşun müstesna markası olan Cumhur İttifakı siyasi istikrarın kökleşmesinde yüksek hedeflerin uyarısında muazzam bir rol oynamıştır. Önümüzde tarih nehri akarken bu tarih gerçeğin ne yaptığını desteğinde boynumuzun borcudur. Cumhur İttifakı Türk ve Türkiye yüzyılı hedeflerinin yedi emin umudu yegane ufkudur. Cumhur İttifakı Türk devrinin şerden Iyileşti yüreği. Kabuğunun kırık ve uzay hakimiyetine gözünü diken aziz millet vardır Türk sevdalısı. Ve o varlığın önüne düşüp muhteşem bir istikbale taşıyan havuzudur”

Bahçeli'nin açıklamalarının devamında ise satır başları şu şekilde:

“Cumhur İttifakı Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerinin umududur.”

“Türkiye söz sahibi ülke haline geldi”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni eleştiren çevrelerin asıl endişesi, Türkiye'nin küresel ve bölgesel arenada etkin bir oyuncu olması ve söz sahibi bir ülke haline gelmesidir. Bu değişim süreci zorlu olabilir ancak ortaya çıkan güç Türkiye'nin kendisidir.

“Türkiye lider bir ülkedir”

“Türkiye, lider bir ülkedir. Siyasi ve ekonomik istikrarsızlıkların, Türkiye'nin gücünü daha da arttırdığı ve halkın geniş çoğunluğunun memnuniyetini sağladığı bir gerçektir. Türk milleti ve devleti, zulme karşı duran ve doğru ile yanlışı ayırt eden bir iradeye sahiptir. İsrail'in Gazze'de işlediği insanlık suçlarının sebebi Türkiye'nin tavizsiz duruşudur. Gazze'de yaşanan korkunç olaylar, dünya kamuoyunu derinden etkilemektedir”

“Batı Şeria da tehlike altındadır”

“Rehine takası ve ateşkes görüşmelerinin olumlu sonuçlanması için dualarımızı içtenlikle dile getiriyoruz. Sadece Gazze değil, Batı Şeria da tehlike altındadır ve bu barbarlığın sonu gelmez. BM'nin Filistin sorununu çözme konusunda yetersiz kaldığı bir gerçektir. BM Güvenlik Konseyi, 2. Dünya Savaşı sonrası koşullar altında kurulmuş olup, kararlar 15 üyenin en az 9'unun onayıyla alınmasına rağmen, daimi üyelerin veto yetkisi bulunmaktadır. Bu nedenle, BM'de değişikliklerin yapılması kaçınılmazdır. Bu değişikliklerin gerçekleşmesi için 5 üyenin onayı gerekmektedir.”

“Dökülen kanlar yerde kalmayacak”

“Mazlum toplumların tercümanı olan, haksızlık karşısında susmayı reddeden, zulme tepki gösteren bir millet bir devlet vardır ve tarihin tekerrürüne şahit olunmaktadır. Dünya gelse de böyle gitmez diyen, doğruya doğru, yanlışa yanlış bir irade dirilmiş ve sivrilmiştir. İsrail'in Gazze'de işlemiş olduğu soykırım suçunun takipçisi bilhassa Türkiye'dir. Çocukların, kadınların, masum ve sivil hakkın dökülen kanları inşallah yerde kalmayacaktır.”

“Türkiye soykırımın takipçisidir”

“İsrail'in Gazze'de işlemiş olduğu soykırım suçunun takipçisi Türkiye'dir. Masumların dökülen kanları inşallah yerde kalmayacaktır. Gazze Şeridi'nde kabus filmlerini aratmayan korkunç bir trajedi yaşanmaktadır.”

“BM acz kalmıştır”

“Birleşmiş Milletler (BM), Filistin sorununun çözümünde acz (yetersiz) kalmıştır. BM Güvenlik Konseyi 2. Dünya Savaşı'nın sonrasındaki dünya şartlarında kurulmuştur. Kararlar 15 üyenin en az 9'unun onayı ile alınıyor olsa da sadece daimi üyelerin veto hakkı bulunmaktadır. Konseydeki üyelik şartlarının ve veto yetkilerinin değişikliği için BM anlaşmasında değişiklikler yapılması zorunluluğu gerekiyor. Veto yetkisinin yerine çift çoğunluk sistemini getirilmesi teklifimizdir.”

“Vakti geldiğinde yargılanacak”

“Netanyahu vakti geldiğinde Lahey'de yargılanacaktır, tarihe soykırımcı olarak geçecektir. Bu cani mutlaka görevden uzaklaştırılmalıdır. İsrail halkı Netanyahu'nun şiddet politikalarından rahatsızdır. Netanyahu başta olmak üzere bakanlar ne diyorsa, aynısını ülkemizde dile getiren istismarcılar vardır.”

“Siyaseti adam gibi yaparız”

“Cumhur İttifakı hesap yapanlara mahkum değildir. Biz siyaseti adam gibi yaparız yalan ile yol alınmayacağını çok iyi biliriz. İsrail'in safına geçip kabineyi yaylım ateşine tutan müflisleri önce millete sonra Allah'a havale ederiz.”

İmamoğlu’na seslenerek: Siyasetin jetgilleri neredesiniz?

“PKK'ya terör örgütü diyemeyen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı'nın Hamas'a terör örgütü yaftası vurmasının akılla bağdaşır bir yanı olmadığını sadece biz mi düşünüyoruz? Siyasetin jetgilleri neredesiniz? Neden konuşmuyorsunuz? Toprağını savunan Hamas'a terör örgütü demek cinayetleri onaylamak demektir. Hamas'a terör örgütü demek katledilen bebeklere sırt dönmek demektir. İBB Başkanı küresel emperyalizmin kanlı yüzlerine alın beni tepe tepe kullanın mesajı vermiştir.”

“Irak’ın topraklarından söküp atılmalı”

“Ankara ile Bağdat arasındaki ilişkilerin sürdürülebilir olması iki ülkenin yararınadır. Irak topraklarından kaynaklı terör saldırılarına karşı ortak mücadelenin istişare edilmesi kayda değer gelişmelerdir. Olması gereken PKK'nın resmen terör örgütü ilan edilerek Irak topraklarından söküp atılmasıdır. Irak ziyareti çok güçlü bir iradenin doğumunu müjdelemektedir.”

“Alçakların en alçağıdır”

“Türkiye'nin bir Kürt sorunu yoktur, bölücülük ve terör sorunu vardır. Türk ile Kürt Alevi ile Sünni arasında uçurumlar oluşturmaya hizmet edenler alçakların en alçağıdır. MHP terörü bir hak arama vasıtası gören bölücü mihraklara direnecek Kürt kökenli kardeşlerimizi amasız fakatsız kucaklayacaktır.”

“Ateşle oynamaktan vazgeçin”

“Türk milliyetçileri Türkiye'yi böldürmemeye kararlıdır. Herkes aklını başına toplamalı, ateşle oynamaktan vazgeçmelidir.”

Yorumlar (0)