Bahçeli'den açıklama: Seçimler öne alınacak mı?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, erken seçim iddiaları ve başörtüsü tartışmasıyla ilgili soruları cevapladı. Seçimlerin yasa çerçevesinde 18 Haziran 2023'te yapılacağını söyleyen Bahçeli, ''Türkiye'nin şartlarında Meclis bir karar verir, yönetim böyle bir düşünceyi diğer siyasi partilerle paylaşır ise bir karar alınır ve uygular'' sözlerini kullandı. MHP lideri, başörtüsü konusunun çözülmemiş gibi gündeme taşınmış olmasının ise ''üzücü'' olduğunu aktardı.

SİYASET 08.10.2022, 14:54 08.10.2022, 14:54
Bahçeli'den açıklama: Seçimler öne alınacak mı?

MHP lideri Devlet Bahçeli gazetecilerin gündeme yönelik sorularını cevapladı.

Başörtü tartışmaları

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Başörtüsü konusunun çözülmemiş gibi gündeme alınması üzücü. Bu tartışmayı sonlandırmak açısından yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda anayasa değişiklik ile ilgili MHP, elden gelen gayreti gösterecek."

Seçimler zamanında yapılacak

Erken seçim iddialarıyla ilgili de konuşan Bahçeli, şunları söyledi:

"Şu an için Türkiye'nin sorunlarının çok yoğunlaştığı bir dönemde seçimlerin erkene alınması tartışması siyasi yapılmamalıdır. Seçimler yasa kapsamında 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacaktır. Türkiye'nin koşullarında Meclis bir karar verir yönetim böyle bir düşünceyi diğer siyasi partilerle paylaşır, bir karar alır ve uygular. Diyelim ki yarın seçimlere gireceğiz, 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı yok. Adaylarının olmadığı ortamda gürültü yapmanın manası yok.'' 

Yorumlar (0)