Babacan açıkladı: Altılı masa dağılıyor mu?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir televizyon programında gündemdeki sıcak başlıkları değerlendirdi. Davos'tan davet aldığını ve katılmaya karar verdiğini söyleyen Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve iktidarı kıyasıya eleştirdi. Babacan, "altılı masa dağılıyor" iddiası hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

SİYASET 16.01.2023, 11:57 Hakan Öksüz
Babacan açıkladı: Altılı masa dağılıyor mu?

Bir televizyon programına konuk olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, merak edilen sorulara yanıt verdi. Davos'tan bir davet aldığını kaydeden Babacan, "Kararımı dün verdim, katılacağım. Orada vereceğim mesaj net olacak. 'Türkiye'den vazgeçmeyin.' diyeceğim. Çok büyük bir ülkeyiz. Seçimlerin ardından dünyayla daha barışık bir Türkiye olacak. Mevcut hükümet, Türkiye'yi kutuplaştırarak yönetmeye çalışıyor. Böyle bir zihniyetleri var. Oy almadıkları kesimleri umursamıyorlar." ifadelerini kullandı.

"Masayı bozmanın yükünü hiçbir parti kaldıramaz"

Babacan'ın açıklamalarında en dikkat çekici konu, altılı masanın dağıtılacağına ilişkin söylentilere verdiği cevap oldu. Masadaki siyasi liderlerin çeşitli görüşlere sahip olduğunu belirten Babacan, "Altılı masada krizin olduğunu söylemek mantıklı değil. Doğal olarak herkesin farklı görüşleri var ve bunu dile getiriyorlar. Buradan kriz manası çıkarmamak lazım. 6 siyasi partinin hiçbiri, masayı bozmanın yükünü kaldıramaz." vurgusunu yaptı.

"Genel başkanlardan biri aday olursa zaman kazanırız"

Masadaki altı genel başkandan birinin aday olması durumunda biraz zaman kazanacaklarına işaret eden DEVA Partisi lideri, "Bu olmazsa da başka bir aday belirlenebilir. Dışarıdan seçilecek aday da mutlaka adapte olur. Adı geçen isimleri zaten biliyorsunuz. Altı genel başkanın dışında iki tane belediye başkanının ismi geçiyor. Herhangi bir isimle ilgili sinyal vermem yanlış olur." dedi.

Aday konusu: "Ben ya da başkası olabilir, bu bir takım oyunu"

Vatandaşların tek adam sistemine alıştırıldığını söyleyen Babacan, "Akıl akıldan üstündür. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Dünya 5'ten büyüktür.' sözü gibi biz de '85 milyon, 1'den büyüktür.' diyoruz. Devlet, tek kişinin yönetimine bırakılamaz. Takım kaptanının ben ya da başka bir arkadaşımız olması önemli değil. Bu bir takım oyunu olmak zorunda. Adayımız da masanın bütün üyelerinin onaylayacağı demokrat bir isim olacak." şeklinde konuştu.

"6 Nisan'dan sonraki seçimlere karşıyız"

Erken seçim konusunu da gündeme getiren DEVA Partisi lideri, "Seçimin ne zaman yapılacağı konusunda TBMM ve Cumhurbaşkanı karar veriyor. Tarih bu şekilde belirleniyor. 6 Nisan'dan sonra yapılacak herhangi bir erken seçime karşıyız. Çünkü kural olarak Erdoğan'ın aday olamaması gerekiyor. Eğer tek bir imzayla seçime gidileceği kararını verirse biz de YSK'ya başvururuz." dedi.

"Benim dönemimde böyle bir trol ordusu yoktu"

AK Parti çatısı altında görev yaptığı dönemle şimdiki dönemi kıyaslayan Babacan, "O zamanlar şimdiki gibi trol ordusu yoktu. Gezi'den sonra AK Parti iktidarı, bu trol ordularını meydana getirdi. Çünkü kaynaklara sınırsız erişimleri var. Erdoğan seçimi kaybedeceğini anladı ve popülizme sarıldı. Yıllardır beklenen EYT düzenlemesi, seçimden hemen önce geldi. Bu kadar yıldır ne yapıyordunuz?" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)