Babacan’dan cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması: Rahat seçilirim

Altılı masadan cumhurbaşkanı adayı olarak kendisinin gösterilmesi durumunu değerlendiren Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Hem rahat bir şekilde seçilirim hem de ülkeyi iyi bir biçimde yönetirim” dedi.

SİYASET 13.01.2023, 12:53
Babacan’dan cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması: Rahat seçilirim

Bir televizyon programına katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, altılı masadan cumhurbaşkanı adayı olarak kendisinin çıkarılması durumunu değerlendirdi.

“Bizim önceliğimiz kim sorusu değil"

İlk tercihlerinin altılı masadan bir aday gösterilmesi olduğunu aktaran Babacan, "Eğer altılı masa içinden benim adıma mutabık olunursa tabii ki hem rahat bir şekilde seçilirim hem de ülkeyi en iyi biçimde yönetirim. Ancak mevcut durumda bizim gündemimiz kim sorusu olmayacaktır." dedi.

“İlk düşüncemiz altılı masadan aday çıkması”

Altılı masa dışından aday çıkarmaya yakın olmadıklarını dile getiren Babacan, "Şu an bizim ilk tercihimiz altı genel başkanın bulunduğu masa içerisinden bir aday belirlenmesi. Hepimizin önceliği bu. Bunun nedeni ise işlemlerdeki sürecin hızlı ilerlemesi ve kararların daha çabuk alınması. Dışarıdan farklı bir isim masaya geldiğinde, o kişinin sürece adapte olma süresi belirli bir süre alacaktır. Ancak altılı masa sonuç olarak dışarıdan bir isim hususunda ortak karar varırsa ne olacak? Birkaç hafta kadar sürece ihtiyacımız olur. Benim cumhurbaşkanı adayı olmam hususuna gelecek olursak, eğer altılı masa içerisinde şahsım üzerinde ortak karara varırsa tabii ki hem rahat bir şekilde seçilirim hem de ülkeyi en iyi biçimde yönetirim. Ancak mevcut durumda bizim gündemimiz kim sorusu olmayacaktır” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)