Babacan’ın “anadilde eğitim” ifadelerine İYİ Parti’den tepki

Geçtiğimiz günlerde Ali Babacan'ın "anadilde eğitim" ifadelerine tepki gösteren İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale, "Bu söylenenler asla kabul edilemez. Dile getirilenler bizim hoşumuza giden davranışlar değildir" dedi.

SİYASET 11.01.2023, 10:13
Babacan’ın “anadilde eğitim” ifadelerine İYİ Parti’den tepki

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan tarafından geçtiğimiz günlerde "anadilde eğitim" ifadeleri İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale tarafından eleştirildi. “Anayasa'nın 66. maddesinin düzenleneceği” konusunu asla kabul etmeyeceklerini aktaran Özlale, "Bu konuşmalar bizi memnun etmeyen davranışlardır" şeklinde konuştu.

“Kabul edilemez”

Bir televizyon programında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın “Anayasa'nın 66. maddesi” açıklamalarında tepki gösterdi.

Yapılan açıklamaların samimi olmadığını dile getiren Özlale, "DEVA Partisi tarafından yapılan anadilde eğitim açıklamasında, Anayasa'nın 66. Maddesinin yeniden revize edilmesi durumu bizim tarafımızdan kabul edilemez şekilde görülmektedir. Bu konular bizim hoşumuza gitmiyor. Samimi gördüğümüz şeyler değildir." dedi.

“Bize bir talep gelmedi”

DEVA Partisi'nin daha önce kendileri ile Anayasa'nın 66. maddesine dair herhangi bir şekilde bilgilendirme sağlamadığını ifade eden Özlale, "6 partinin temsilcileri ile oluşturulacak hükümetin programını beraber gerçekleştiriyoruz. Bu çalışma ekibine 6 partiden de metinler gönderiliyor. Bizler söz konusu hükümet programını belirlenecek cumhurbaşkanı adayına götüreceğiz. Bu şekilde belirli bir yol haritası izlenmiş olacak. Bizim oluşturduğumuz bu hükümet programının herhangi bir kısmında bize anadil ile eğitim konusunda bir talepte bulunulmadı" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)