Altılı masa adayını ne zaman açıklayacak?

Altılı masanın yarın (2 Mart Perşembe) yapılacak toplantısında cumhurbaşkanı adayının açıklanması bekleniyordu ancak kulislerden farklı bilgiler gelmeye başladı. Edinilen bilgilere göre CHP lideri Kılıçdaroğlu, adayın yarın belirleneceğini ancak daha ileri bir tarihte açıklanacağını belirtti.

SİYASET 01.03.2023, 17:37 Hakan Öksüz
Altılı masa adayını ne zaman açıklayacak?

14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncesinde altılı masada aday görüşmeleri devam ediyor. Altılı masanın büyük kısmının CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak baktığı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ise buna karşı çıktığı söyleniyor. İYİ Parti cephesi "seçimleri kazanabilecek" bir adayın yarışa girmesi gerektiğini düşünüyor. Akşener ile Kılıçdaroğlu arasında önceki gün yapılan görüşmede bu konunun masaya yatırıldığı belirleniyor. 

Mansur Yavaş yeşil ışık yakmıştı

Siyaset kulislerinden edinilen bilgilere göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ismi ön plana çıkıyor. Dün bir televizyon kanalının canlı yayınına bağlanan Yavaş, "Sayın Kılıçdaroğlu ile Akşener'in iradesine karşı gelmem. Bunu bir görev olarak kabul edebilirim." demişti.

Mansur Yavaş'ın yeşil ışık yakmasının ardından adayın açıklanacağı tarih beklenmeye başlandı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, dün yaptığı konuşmada altılı masanın adayının 2 Mart Perşembe günü yapılacak toplantıda netleşeceğini açıklamıştı.

Aday yarın belirlenecek, daha sonra açıklanacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyle ilgili bilgiler veren Muharrem Sarıkaya, adayın daha sonra açıklanacağını kaydetti. Sarıkaya'nın aktardığı bilgilere göre aday, yarın yapılacak altılı masa toplantısında belirlenecek. Adayın isminin açıklanması ise daha sonraki bir tarihe bırakılacak.

Yorumlar (0)