İYİ Parti duyurdu: Adayın açıklanacağı tarih netleşti!

Parti genel merkezinde gündemin sıcak başlıkları hakkında gelen soruları yanıtlayan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, altılı masanın cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı tarihi verdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın "Altılı masanın kararına uyarım." şeklindeki sözlerinin ardından bu açıklamanın gelmesi dikkat çekti.

SİYASET 28.02.2023, 13:14 28.02.2023, 13:22 Hakan Öksüz
İYİ Parti duyurdu: Adayın açıklanacağı tarih netleşti!

14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken altılı masanın adayının kim olacağı da merak ediliyor. Düzenlediği basın toplantısında konuya dair konuşan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, adayın açıklanacağı tarihi verdi.

2 Mart'ta aday açıklanacak

2 Mart Perşembe günü yapılacak altılı masa toplantısında adayın açıklanacağını belirten Kürşad Zorlu, "Millet İttifakı, Türkiye'nin 13'üncü cumhurbaşkanını belirleyecek. Kısa zamanda bu ismi milletimizle paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

"Meral Akşener'e am yetki verdik"

Aday belirleme sürecinde partinin genel başkanı olan Meral Akşener'e tam yetki verdiklerini kaydeden Zorlu, "Başkanlık divanı üyelerimiz ve milletvekillerimiz ile dün yaptığımız görüşmede, 2 Mart'ta yapılacak toplantıda alınacak kararla ilgili Meral Akşener'i oy birliği ile yetkilendirdik." dedi.

"Seçimler en geç 18 Haziran'da yapılacak"

"Seçimin ertelenmesi" hakkındaki tartışmalara da değinen Kürşad Zorlu, "Seçim olmak zorunda. Bunun kuralları anayasada açık şekilde belirtiliyor. Sayın Erdoğan, seçim tarihi olarak 14 Mayıs ile ilgili açıklama yapacaktır. Bu olmazsa da seçimler en geç 18 Haziran'da yapılacak." değerlendirmesinde bulundu.

Mansur Yavaş'tan adaylık yorumu: "Altılı masanın kararına uyarım"

Bugün sabah saatlerinde bir televizyon kanalının canlı yayınına bağlanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, siyasetin gündemine bomba gibi düşen bir adaylık açıklamasında bulundu. Uzun süre boyunca adaylık ile ilgili açıklama yapmaktan kaçınan ve Ankara'daki görevine devam edeceğini vurgulayan Yavaş, "Kimseyle görüşmedim ama yazılanları basından okuyorum. Altılı masanın verdiği karara uyarım. Sayın Kılıçdaroğlu ve Akşener'in ortak iradesine uyarım." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)