Cumhurbaşkanı adaylığı: Mansur Yavaş’tan açıklama

6’lı masa 2 Mart günü Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda ilk defa görüşme sağlayacak. Toplantının öncesinde 6’lı masanın kendisini aday olarak göstermesi durumuna dair açıklamada bulunan Mansur Yavaş, “Altılı Masa eğer beni aday olarak gösterirse bu benim için görevdir.” dedi.

SİYASET 28.02.2023, 13:02 03.03.2023, 14:18
Cumhurbaşkanı adaylığı: Mansur Yavaş’tan açıklama

6’lı masa 2 Mart tarihinde "Cumhurbaşkanı adaylığı" konusuyla bir araya gelecek. Altı lider söz konusu görüşmede ilk defa isimlerle ilgili adaylık değerlendirmesi gerçekleştirecek. Birçok kişi tarafından merak edilen toplantı öncesinde dün Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener ile bir araya gelmişti.

“Ne karar alınırsa ona uyacağız”

Bir televizyon kanalında canlı yayında konuşan Mansur Yavaş’a “Millet İttifakı’nın adayları içerisinde dile getirilen üç isimden birisi sizsiniz. Aday mısınız? Cumhurbaşkanlığı adaylığı hususunda duruşunuz nedir?'' sorusuna şu cevabı verdi: ''Ben de bu konuyu basından gördüm. Konu hakkında hiç kimseyle herhangi bir görüşme sağlamadım. Bu konu tamamıyla Altılı Masa ile ilgilidir. Altılı Masa hangi karar uygunsa ona göre davranacaktır. Ben konu ile ilgili görüşlerimi daha öncesinde de belirtmiştim. Bu durumu herkes biliyor. Bu durumdan dolayı yeniden bir şey ifade etmeme gerek bulunuyor. Altılı Masa bu durumda ne karar alırsa ona göre davranacağız. Altılı Masa eğer beni aday olarak gösterirse bu benim için görevdir.''

Yorumlar (0)