Solunum cihazı ve maske ithalatı için karar: Muaf tutuldu!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde gereksinim duyulan solunum cihazları ile tek kullanımlık tıbbi maskeler, ilave gümrük vergisinden muaf tutuldu.

SAĞLIK 25.03.2020, 09:27 25.03.2020, 10:13
Solunum cihazı ve maske ithalatı için karar: Muaf tutuldu!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında peş peşe yeni kararlar alınıyor.

Solunum cihazları ile tek kullanımlık tıbbi maskeler, ilave gümrük vergisi uygulamasından muaf tutuldu.

Resmi Gazete'de "İthalat Rejimi Kararına Ek Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar" yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karara göre, "oksijenoterapi, ozonoterapi, suni teneffüs, aeroterapi veya diğer terapik teneffüs cihazları" sınıflandırması dâhilindeki oksijen konsantratörü, ventilatör ve benzeri solunum cihazlarının ithalatında yüzde 13 ilave gümrük vergisi uygulamasına son verildi. 

Öte yandan, yüzde 20 ilave gümrük vergisine tabi tutulan "diğer hazır eşya" sınıflandırmasında tek kullanımlık tıbbi maskelerin hariç tutulacağı bildirildi. 

Pekcan'dan açıklama 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Koronavirüse yönelik aldığımız tedbirler kapsamında, ortaya çıkması muhtemel ihtiyacın karşılanması ve arz güvenliğinin devamını sağlayabilmek amacıyla tek kullanımlık tıbbi maskelerde yüzde 20 olarak uygulanan ilave gümrük vergisini kaldırdık. Ventilator, oksijen konsantratörü gibi solunum cihazları için yüzde 13 oranında uygulanan ilave gümrük vergisini de kaldırdık." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)