Bu meyve yorgunluk ve hazımsızlığı gideriyor!

İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde vücuttaki pek çok sorunun çözümünde yardımcı işlevi gören dut, sağlık uzmanları tarafından da öneriliyor. Yorgunluk hissinin giderilmesinde yardımcı olan dut, kötü kolesterolü de düşürüyor. İşte dut ve dut kurusunun faydaları...

SAĞLIK 07.12.2023, 10:35 08.12.2023, 09:42 Hakan Öksüz
Bu meyve yorgunluk ve hazımsızlığı gideriyor!

Besleyiciliği ve içerdiği protein oranının fazlalığıyla öne çıkan dut, tokluk hissi veren meyvelerden biri olarak biliniyor. Sağlık uzmanlarına göre dut ve dut kurusunu beslenme rutinine dahil etmek gerekiyor. Kararında tüketilen dut ve dut kurusunun kalp, böbrek ve karaciğer hastalıklarının tedavisinde yardımcı rol oynadığı belirtiliyor.

İçeriğindeki vitamin ve mineraller

Peki dut tüketimi, vücutta nasıl etkilere sebep oluyor? Vitamin deposu olarak bilinen dut; B1, B2, C ve K vitaminlerini içeriyor. Öte yandan demir ve kalsiyum gibi mineralleri barındıran dut, dengeli şekilde tüketilirse kişinin kendisini daha enerjik hissetmesini sağlıyor.

Yorgunluk hissinin giderilmesinde yardımcı

İçerdiği vitaminler sayesinde güçlü bir antioksidan olan dut kurusu, vücuttaki serbest radikallerin uzaklaştırılmasına yardımcı oluyor. Bu da yorgunluk hissinin giderilmesini mümkün kılıyor. Kış hastalıklarına karşı koruyucu etkisi olan dut, hastalık döneminde iyileşme sürecinin hızlanmasına yardımcı oluyor.

Kötü kolesterolü düşürüyor

Karaciğer yağlanmasının önüne geçen dut, karaciğer ve böbreklerden toksinleri uzaklaştırıyor. Günde 1 avuç dut kurusu tüketmek, kötü kolesterolü düşürüyor. Bu orandaki dut tüketiminin, içerdiği şeker miktarının az olmasından dolayı kötü etkilere sebep olmayacağı belirtiliyor.

Damar tıkanıklığı sorununun çözümünde yardımcı

Vücuttaki serbest radikalleri uzaklaştıran dut, buna bağlı olarak damar tıkanıklığı sorununun çözümüne de yardımcı oluyor. Kan dolaşımının sağlıklı şekilde sürmesini sağlayan dut kurusu, besin lifleri açısından oldukça zengin. Besin liflerinin zenginliği, sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı oluyor.

Hazımsızlık ve kansızlığa bire bir

Hazımsızlığa ve mide sorunlarına iyi gelen dut kurusu, içerdiği mineraller bakımında cilt sağlığı için de oldukça önemli. Kansızlık sorununun çözümünde yardımcı ürünlerden biri olan dut, içerdiği K vitamini sayesinde kan yapıcı etkiye de sahip.

Yorumlar (0)