Bakan Koca’dan vaka artışı uyarısı: Aralık ayını işaret etti

Koronavirüs salgınında artış yaşanabileceğine işaret eden Sağlık Bakanı Koca, sağlık personellerine teşvik açıklamasında bulundu.

SAĞLIK 08.11.2022, 17:38
Bakan Koca’dan vaka artışı uyarısı: Aralık ayını işaret etti

Dünya genelinde bir krize sebep olan koronavirüs pandemisinde bir yeni gelişme daha meydana geldi. Sıkı tedbirler uygulanan 2 senenin sonrasında azalan vakalarla beraber vatandaşlar rahat bir nefes aldı. Ancak pandeminin yeniden yükselişe geçebileceğini aktaran Fahrettin Koca, aralık ayına dikkat çekti.

Kalabalık ortamlara “maske” uyarısı

Aralık ayında vaka sayılarında artış görülebileceğini ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Tedirgin bir ortam oluşturmaya gerek yok." dedi. Risk grubunda bulunan vatandaşların hatırlatma aşısını atlamamaları gerektiğini dile getiren Koca, kalabalık yerlerde maske takılmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

“Eczacılar ve birinci basamaklar dahil herkes teşvik alacak”

Meclis'te basın mensuplarının sorularını cevaplayan Koca'ya sağlık personellerine verilen teşvik ödemesi sorusu da geldi. Koca ise bu soruya şu şekilde yanıt verdi: "Eczacılar ve birinci basamak olmak üzere bütün çalışanlar teşvikten yararlanacak." dedi.

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle beraber uzman hekimler çalıştırma ve özel hastanelerin sözleşme koşulları düzenlenmişti. Yapılan düzenlemeye göre, muayenehanesi bulunan doktorlar, alakalı branş kapsamında boş uzman hekim kadrosundaki hastanelerle senelik sözleşme yapabilecek.

Özel hastanelerden kamu doktorlarına kontenjan

Kadrosunun yüzde 20’sini aşmayacak şekilde özel hastaneler, kamuda görev yapan doktorları komisyon onayıyla görevlendirebilecek.

Yönetmeliğe dair eleştirileri de cevaplayan Koca, "Bu değişikle beraber özel hastanelerin muayenehaneler üstünden sistemi delmesine asla olanak sağlamayacağız. Son zamanlarda muayenehaneden hastaneler görülmeye başladı." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)