Anadolu alarmda! Vaka artışı sürüyor

Türkiye'de günlük tespit edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının 30 bin civarında olmasında Anadolu şehirlerinde yaşanan artışın etkili olduğu ifade ediliyor. 

SAĞLIK 08.12.2020, 09:40
Anadolu alarmda! Vaka artışı sürüyor

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınan kararların etkilerinin yakın zamanda görülebileceği ifade edildi. İstanbul dâhil büyük şehirlerde son birkaç gündür yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının gerilediği belirtildi. Söz konusu vakaların gerilemesinde kahvehane, lokanta, restoran ve kafeteryaların faaliyetlerinin durdurulmasının etkili olduğu kaydedildi. 

Yoğun bakıma erişim süresi azaldı

Büyük şehirlerde tespit edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaların gerileme görülürken, yoğun bakıma erişim süresine ilişkin de bir gelişme yaşandı. 

Acil durumda olan bir yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastasının yoğun bakım servisine alınması için geçen haftalarda bekleme süresi 60-70 saate kadar yükselmişti. Söz konusu sürenin 20 saate kadar gerilediği ifade edildi. Ancak bu sürenin daha da azalması şart. 

Anadolu şehirlerinde artış eğilimi sürüyor

Öte yandan, Anadolu şehirlerinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarındaki gerileme için biraz daha süre lazım. Birçok şehirde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının arttığı, alınan önlemlerin etkilerinin 10-15 gün içerisinde görüleceği ifade ediliyor.

Türkiye'de günlük tespit edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının 30 bin civarında seyrettiği çünkü Anadolu şehirlerinde artış eğiş eğiliminin sürdüğü belirtildi. 

Toplumsal bağışıklık daha az 

Anadolu şehirlerinde toplumsal bağışıklığın büyük şehirlere göre daha az olduğu ifade edildi. İlk olarak Kahramanmaraş, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep ve Trabzon gibi şehirlerde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının azalacağı kaydedildi. 

Ocak ayında günlük vakalar 20 bine gerileyecek

Ocak ayında Türkiye'de günlük tespit edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının en az 20 bine gerileyeceği belirtildi. Şubat ayında ise söz konusu vakaların 10 bin civarında seyredeceği aktarıldı. 

Diğer yandan, şu an Türkiye'de mevcut önlemlerle sınırlı kalınacağı ifade edildi. 

İstanbul'da gerileme başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir aydır alınan önlemler sayesinde İstanbul'da son bir haftada yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 25 azaldığını ifade etti.

Bakan Koca, yine de hastane ve yoğun bakım yükünün sürdüğünü aktardı. 

Koca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadeleye devam edilmesi için çağrıda bulundu. 

Karantina süresi azaltıldı

Yakın temaslılara 14 gün karantina uygulanıyordu. Söz konusu süre 10 güne düşürüldü. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yakın temaslı kişilerin 10 gün karantinada kalacağı ifade edildi.

Karantina boyunca belirti göstermeyen kişilerin karantinasının test yapılmadan 10'uncu günün sonunda biteceği belirtildi. Fakat söz konusu kişilerin önlemlere uymaya devam etmeleri gerektiği aktarıldı.

Türkiye'de son bir günde 32 bin 137 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edilirken, 203 kişi yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)