Özgür Özel'den siyasette normalleşme mesajı: "Küslüğe son!"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı televizyon programında gazetecilerin sorularına cevap verdi. Mayıs ve haziran aylarında yapacakları büyük mitinglerden bahseden Özel, siyasetteki normalleşme dönemi hakkında yorumda bulundu.

SİYASET 08.05.2024, 21:33 Hakan Öksüz
Özgür Özel'den siyasette normalleşme mesajı: "Küslüğe son!"

Bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gazeteciler Esra Toptaş ile Fevzi Çakır'ın sorularına cevap verdi. Siyasetin güncel başlıklarını değerlendiren Özel, "Yeni bir dönemin başladığı muhakkak. Mücadelenin en sert verileceği dönem." dedi.

"26 Mayıs'ta Ankara'da büyük bir miting yapacağız"

Atama bekleyen öğretmenleri, yeni müfredata itiraz edenleri ve mülakat mağdurlarını Saraçhane'deki mitinge davet ettiklerini kaydeden Özgür Özel, "Ankara Tandoğan'da 26 Mayıs'ta yapacağımız mitingi duyurduk. En düşük emekli aylığının 10 bin lira olmasına ve her geçen ay eriyen asgari ücrete o mitingde isyan edeceğiz. Halkın gündeminde olmayan şeyler, bizim de gündemimizde olmayacak." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve TRT'yi eleştirdi

Haziran ayında da büyük bir miting yapacaklarını aktaran CHP lideri, Anadolu Ajansı ve TRT'ye eleştirilerde bulundu. 31 Mart yerel seçiminin olduğu gün saat 21.00'e kadar TRT'nin hiçbir reklamlarını yaınlamadığını vurgulayan Özel, "Parasıyla aldığımız reklamı bile vermediler. Anadolu Ajansı haberimizi sansürledi. O akşam seçimin lehimize gittiğini, TRT'ye bir sürpriz yapacağımızı söylemiştik, öyle de oldu." dedi.

"Demokraside 'el sıkışmayan lider' diye bir şey olmaz"

Siyasetteki yumuşamaya değinen Özgür Özel, "Küslükle siyaset yapılmaz. Yumuşama lafı sevdiğim bir laf değil. Normalleşme demeyi tercih ediyorum. Sayın Bahçeli'ye ziyarette bulundum geçen gün. Gazeteler ne yazdı peki? '7 yılın ardından ilk temas' ve '22 yılda ikinci kez görüştüler' gibi şeyler yazıldı. Doğru değil bunlar. Demokraside 'el sıkışmayan lider' diye bir şey olmaz. Kısa süreli tansiyon yükselebilir ama küslük olmaz. Modern siyaseti uygulamak zorundayız." değerlendirmelerinde bulundu. 

Yorumlar (0)