Esenler'de 5 kişi, klor gazı sızıntısından zehirlendi

İBB Esenler Spor Kompleksi’nde havuz temiz için kullanılan klor gazının borulardan sızması sebebiyle 5 kişi hastaneye kaldırıldı. Sızıntıdan etkilenen kişiler arasında spor kompleksi sorumlusu ve 4 sporcunun olduğu öğrenildi. 

SAĞLIK 16.09.2021, 12:07 17.09.2021, 09:06
Esenler'de 5 kişi, klor gazı sızıntısından zehirlendi

İBB Esenler Spor Kompleksi’nde dün 22.00 sularında yaşanan olayda edinilen bilgiye göre içeride spor kompleksi sorumluları, çalışanları ve sporcuların bulunduğu sırada havuzun temizliğinde kullanılan klor gazı borusunda sızıntı meydana geldi. Sporcuların ve kompleks sorumlusunun büyük oranda etkilendiği olayda tesiste bulunan kişiler, gözlerinde ve boğazlarında yanma hissettiklerini belirterek dışarıya çıktılar. Sızıntıdan şüphelenen kompleks çalışanları ise itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. 



Klor sızıntısı son anda fark edildi 

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, klor sızıntısının olduğunu tespit ederek tesisi tahliye etti. Sağlık ekipleri, özel kıyafet giyerek klor gazından etkilenen sporcular Zekai Y., Eren Ç., Halil A. ve Oğuzhan A. ile kompleks sorumlusu Mesut Cihan G.’ye olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Sonrasında şahıslar hastaneye kaldırıldı. 



“Biz havuza girmedik hemen çıktık ama arkadaşlarımız çok kötü” 

Sporculardan Umut Sevgin, olayla ilgili şu ayrıntıları dile getirdi: “Bu kadar arkadaşımız mağdur oldu. Klor borusu resmen patladı. Bu nasıl antrenörlük anlamadım. Bu kadar insanın canı tehlikeye girdi. Biz içerideydik ama arkadaşlarımızla görüşüp dışarı çıktık havuza girmedik. Arkadaşlarımızın durumu çok kötü. Havuzda ilk anda böyle bir şey yokmuş. Sonradan herkes öksürmeye başladı herkesin gözü ve boğazı yanmaya başladı. Sonra da herkes kendini dışarıya atmaya başladı.” 



Yorumlar (0)