Baba'nın yönetmeni Coppola'nın yeni filmi tanıtıldı

The Godfather (Baba) filmi ile tanınan Francis Ford Coppola, uzun zaman sonra yeniden yönetmenlik koltuğuna oturdu. İtalyan asıllı ABD'li yönetmenin son filmi Megalopolis'in çekimleri bir yıl önce tamamlandı. Coppola, yeni filmiyle ilgili, "Sıkıcı değil, garanti ederim." dedi. Peki yıldızlar geçidi Megalopolis filminin konusu ne? İşte detaylar...

KÜLTÜR-SANAT 02.05.2024, 13:59 03.05.2024, 14:43 Hakan Öksüz
Baba'nın yönetmeni Coppola'nın yeni filmi tanıtıldı

Sinema tarihine damga vuran The Godfather (Baba) serisinin yönetmeni Francis Ford Coppola'nın son filminin çekimleri, geçen yılın mart ayında sona erdi. İtalyan asıllı ABD'li yönetmenin 120 milyon dolar bütçe ile çekilen "Megalopolis" filminden ilk görsel paylaşıldı.

Filmin kadrosunda yıldızlar var

Dünya prömiyerini Cannes Film Festivali'nde yapacak filmde Adam Driver, Jon Voight, Dustin Hoffman, Shia LaBeouf, Forest Whitaker, Nathalie Emmanuel, Chloe Fineman, Laurence Fishburne, Kathryn Hunter ve Aubrey Plaza gibi birbirinden ünlü oyuncular yer alıyor. 

Coppola: "Sıkıcı bir film izlemeyeceksiniz"

Süresi 135 dakika olan yeni filmi ile ilgili konuşan Francis Ford Coppola, "Oyuncuları çok sevdim. Tek diyebileceğim bu. Sıkıcı bir film izlemeyeceksiniz, bunu garanti edebilirim." ifadelerini kullandı. 

Megalopolis filminin konusu 

Peki "Megalopolis" filminin konusu ne? Yaşanan yıkıcı bir felaket sonrası New York'u yeniden inşa etmeyi kafasına koyan bir mimarın etrafında gelişen olayları anlatıyor. New York'u bir ütopyaya dönüştürmek isteyen mimarın hayali, belediye başkanının planlarıyla çelişir.

"Baba" ile 11 dalda Oscar kazandı

1971 yılında gösterime giren The Godfather (Baba) filmiyle sinema tarihine damga vuran Francis Ford Coppola, Hollywood'un gişe rekortmeni yönetmenlerinden birine dönüştü. "Baba" ile 11 dalda Oscar kazanan Coppola'nın "Apocalypse Now" ve "The Outsiders" gibi filmleri de sinemada kült eserler arasına girmiştir.  

Yorumlar (0)