30 yıllık birikimini atölyeye çevirdi

Eskişehir'in Sivrihisar İlçesi'nde ikamet eden 73 yaşındaki emekli tarih öğretmeni Faruk Mehmet Alper, geçmiş 30 yıl içinde 400'den fazla resim yaparak evini bir sanat atölyesine dönüştürdü. Atölyesini ziyaret edenler ise hayran kaldı.

KÜLTÜR-SANAT 30.04.2024, 11:58 01.05.2024, 18:34 Melina Ay
30 yıllık birikimini atölyeye çevirdi

Uzun yıllar boyunca öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan Faruk Mehmet Alper, boş zamanlarını ‘Sivrihisar’, ‘Eskişehir’ ve ‘Osmanlı padişahları’ gibi belirlediği konularla ilgili resim yaparak geçiriyor. 30 yıldır bu hobiyi sürdüren Alper, 400'den fazla eser üretmiş ve evini bir sanat atölyesine dönüştürmüştür. Akademiye ve resim bölümüne girmeyi denemesine rağmen başarısız olmuş olan Alper, kendi kendine bu sanatı öğrenme fırsatı bulduğunda, tutkusundan vazgeçmeyerek ilginç eserler ortaya çıkarmıştır. Kitap okuyarak, gezip dolaşarak ve araştırarak ilham bulan 73 yaşındaki sanatçı, eli fırça tuttuğu sürece çeşitli malzemelerle resim yapmayı sürdürüyor ve ilerleyen zamanlarda tüm eserleriyle büyük bir sergi açma hayalini kuruyor.

“Kendi kendime öğrendim”

Alper, resim yapmanın kendisi için yıllar önce başlayan vazgeçilmez bir tutku olduğunu belirtti. Kendini sürekli olarak geliştirmeyi amaçlayan Alper, “Özellikle Sivrihisar, Eskişehir ve Osmanlı padişahları ile ilgili resimler yapıyorum ve bu şekilde zaman geçiriyorum. 4 kez akademiye girmeye çalıştım ve bir kez resim bölümünü denedim, ancak o zaman Anadolu'nun kıyı şehrinde olduğum için başarılı olamadım. Sonradan kendi kendime öğrenme imkanım oldu ve istediğim gibi resim yapmayı başardım. Yaklaşık 30 yıldır profesyonel olarak bu işle uğraşıyorum ve eserlerim genellikle beğeni topluyor. Sergi salonlarında ve Sivrihisar'daki Nasreddin Hoca Şenlikleri'nde eserlerimi sergileme fırsatım oldu. Boş zamanlarımda gezme, araştırma ve okuma yaparak kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Elimden geldiğince denemeler yapmaya devam ediyorum ve emeklilik diye bir şey düşünmüyorum, bu işe sonuna kadar devam etmek istiyorum. Şu ana kadar yaklaşık 450 eser yaptım, bunlardan 300'ü Sivrihisar'a adanmıştır. Sivrihisar'ın küçük bir yer olmasına rağmen, sosyal aktivitelerle ilgili olarak vakit geçiriyorum ve boş zamanlarımı değerlendirmek için resim yapmayı ve kitap okumayı tercih ediyorum” açıklamalarına yer verdi.

Yorumlar (0)