Türk-Yunan askerî heyetleri 5'inciyi de tamamladı

Millî Savunma Bakanlığı (MSB), Türk ve Yunan askerî heyetleri arasında NATO Karargahı'nda yapılan teknik toplantılardan 5'incisi tamamlandığını duyurdu.

GÜNDEM 22.09.2020, 15:47 23.09.2020, 11:32
Türk-Yunan askerî heyetleri 5'inciyi de tamamladı

MSB (Millî Savunma Bakanlığı), Türkiye ile Yunanistan askerî heyetleri arasındaki beşincisi yapılan teknik toplantının bu bölümünün de tamamlandığını açıkladı.

Millî Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan bilgilendirmede, Türkiye ile Yunanistan askerî heyetleri arasında süren ve "Ayrıştırma Usullerinin" masaya yatırıldığı teknik toplantılar serisinin 5'incisinin NATO Karargahı'nda tamamlandığını, bir sonraki toplantının gelecek hafta içinde yapılmasının karşılıklı olarak planlandığını kaydetti.

Yunan tarafı gerilimi tırmandırıyor

Türkiye ile Yunanistan arasında askerî düzeyde "Ayrıştırma Usulleri" temalı toplantılar devam ederken diğer taraftan Atina gerilimi tırmandıracak söylemlerde bulunmaya devam ediyor.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) işgal altında olduğunu ileri sürerken, önceki gün de Yunanistan'da yayın yapan Dimokratia gazetesi peş peşe iki gün manşetten Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ağır hakarette bulunmuştu.

Yorumlar (0)