İsrail istedi, BAE "tamam" dedi! Alkol yasakları kaldırılıyor

İsrail ile ilişkileri normalleştiren Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'de alkol için izin kâğıdı alınması zorunluluğuna son verildi. 

DÜNYA 22.09.2020, 15:52 22.09.2020, 16:00
İsrail istedi, BAE "tamam" dedi! Alkol yasakları kaldırılıyor

İsrail ile ilişkileri normalleştiren Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), alkol yasaklarını da gevşetmeye başladı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'de alkollü içecek alımı ve tüketimi hususunda uygulanan yasaklar, yavaş yavaş kaldırılıyor. 

Artık izin kâğıdı alınmayacak

Dubai'de alkol tüketimi konusunda yasakların belirli bir ölçüde yumuşatılmasının ardından Abu Dabi de harekete geçti. Yayınlanan bir genelge ile Abu Dabi'de yaşayan kişiler ile turistlerin alkol için izin kâğıdı almaları zorunluluğuna son verildi. 

Dubai ile Abu Dabi'nin alkol alımı ve tüketimini gevşetme hamleleri, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle durgunluğa uğrayan turizmin tekrar canlandırma girişimi olarak nitelendirildi. Ayrıca, ilişkilerin normalleştirilmesinden sonra ülkeye geleceği tahmin edilen İsrailli turistler için hazırlık yapıldığı da ifade edildi. 

Lisans sistemine son verildi

Abu Dabi'de alkollü içkilerin satın alınması için gereken izinlere son verilirken, şehirde yaşayan kişiler ile turistlerin belirli mağazalardan alkollü içki almalarının önü açıldı. 

15 Eylül günü yayınlanan genelgeye göre; başkent Abu Dabi'de alkol alımı için talep edilen lisans sistemi kaldırıldı. Alkollü içki alanların 21 yaşından büyük olmaları istenirken, alkol alımının sadece tüketim için gerçekleştirilmesine ve yeniden satılmasına müsaade edilmemesine karara verildi. 

Müslümanlar da alkollü içki alabilecek 

Lisans sisteminin kaldırılması ile Müslümanların da alkollü içki alabilmelerinin önü açılacak. Aynı genelgede; oteller, turistik alanlar, malikâneler ve özel kulüpler gibi belirli yerlerde alkol tüketimine izin verileceği kaydedildi. 

Söz konusu genelge, Abu Dabi'de alkol tüketimine ilişkin ortaya çıkan yasal belirsizliği sonlandırmayı amaçlıyor. 

Yorumlar (0)