Teleferik kazasında iddianame hazır: Belediye Başkanı suçlu bulundu!

Antalya’da yaşanan teleferik kazasına ilişkin hazırlanan iddianame tamamlandı. 12 şüphelinin yer aldığı iddianamede kusurlar göz önüne serilirken, Kepez Belediye Başkanı Mesut Karagöz asli kusurlu bulundu.

GÜNDEM 07.05.2024, 13:49 Buse Önder
Teleferik kazasında iddianame hazır: Belediye Başkanı suçlu bulundu!

Antalya'da Ramazan Bayramı tatilinde yaşanan teleferik kazasına ilişkin hazırlanan 36 sayfalık iddianame tamamlandı. İddianamede 13 müşteki ve 12 şüpheli yer aldı. Savcılık, teleferik hattının işletmecisi ANET şirketinin eski genel müdürü, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü asli kusurlu buldu.

İddianamede, devrilen direği tutan cıvataların sıkı olmadığı ve elle bile çevrilerek açılabildiği tespitine de yer verildi. Savcılık, Kocagöz'ün de aralarında bulunduğu sanıklar hakkında 27 yıla kadar hapis cezası istedi.

Mesut Karagöz asli suçlu bulundu

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 36 sayfalık iddianamede, 12 sanığa trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma ile taksirle ölüme ve yaralamaya sebep olma suçları yöneltildi. Savcılık, teleferik hattının işletmecisi ANET'in eski genel müdürü Mesut Kocagöz dahil 12 kişiden 7'sini asli, 5'ini ise tali kusurlu buldu.

Direği tutan cıvatalar sıkı değildi

İddianamede, kazanın neden yaşandığını gözler önüne seren ayrıntılara yer verildi. Buna göre, kazaya sebep olan direği tutan cıvataların sıkı olmadığı ve elle bile çevrilebilecek durumda olduğu tespit edildi. Ayrıca, cıvataların üzerinde korozyon izleri bulunması dikkat çekti. Yıkılan direğin üzerinde takılı bulunan makara sisteminin iç kısmının da yıpranmış olduğu belirlendi.

Bakım görevlisi ‘garson’ çıktı

Ayrıca, iddianamede işleyişteki eksikliklere de dikkat çekildi. Yüklenici firmanın onarım ve teknikten sorumlu 3 görevlisinin ustalık ve yetkinlik belgesi olmaması, işe yeni başlayan mekanik bakım görevlisinin asıl mesleğinin garsonluk olduğu, diğer bir bakım görevlisinin de lise mezunu olup bakım konusunda eğitiminin olmadığı belirtildi.

Savcılık iddianamesinde, teleferik hattında yapılan bakımlara ilişkin faturalardaki çelişkilere de dikkat çekildi. Hat boyunca toplam 196 makara yer alıyordu ve bakım fişlerinde 42'sinin her bakımda değişmiş olduğu yazıyordu.

Yorumlar (0)