Teleferik kazasında Başkan Kocagöz’ün tutukluluğuna itiraz edilmişti! Karar verildi

Antalya'da meydana gelen teleferik kazasında 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. Kazanın ardından tutuklanan ANET'in eski yönetim kurulu başkanı, şu anki Kepez Belediye Başkanı CHP'li Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna yapılan itiraz, mahkeme tarafından reddedildi.

GÜNDEM 18.04.2024, 17:54 Buse Önder
Teleferik kazasında Başkan Kocagöz’ün tutukluluğuna itiraz edilmişti! Karar verildi

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 12 Nisan tarihinde meydana gelen teleferik kazası, 1 kişinin hayatını kaybetmesine ve 7 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Kazada teleferik hattını işleten belediye şirketi ANET'in önceki yönetim kurulu başkanı ve şu anki Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de aralarında bulunduğu 5 şüpheli, soruşturma kapsamında tutuklandı.

İtiraz reddedildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeleri, Antalya'daki adliye ve il binası önünde toplanarak Kocagöz'ün tutuklanmasına tepki gösterdi. Ancak, Kocagöz'ün avukatları, müvekkillerinin kazadan önce görevinden istifa ettiğini ve dolayısıyla sorumluluğunun bulunmadığını iddia etti. Bu bağlamda, Antalya 32'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu.

Ancak mahkeme, yapılan incelemenin ardından Kocagöz'ün avukatlarının itirazını reddetti. Bu karar sonrasında Kocagöz'ün avukatlarının, yeni belgelerle birlikte üst mahkemeye başvuruda bulunacakları öğrenildi.

Ne olmuştu?

Ramazan Bayramı tatili sırasında yoğunluk yaşanan teleferik tesisinde, 12 Nisan'da meydana gelen kazada bir kişi hayatını kaybetmiş ve 17 kişi yaralanmıştı. Sistem arızası nedeniyle havada asılı kalan 24 kabinden düşen bir kişi hayatını kaybederken kurtarma çalışmaları yaklaşık 22,5 saat sürmüş ve 174 kişi güvenli bir şekilde kurtarılmıştı.

Bilirkişi heyetinin hazırladığı ön rapora göre, kazanın 5 numaralı teleferik direğindeki çekici/taşıyıcı halatların taşıyıcı makara içine sıkışması sonucu, ağırlığın direğe yüklenmesi ve bu durumun direğin mukavemetini aşarak cıvatalarda deformasyona yol açmasıyla bağlantı noktasının kırılmasıyla gerçekleştiği belirtilmişti. Şüphelilerin beyanlarına göre, teleferiğin yıllık ağır bakımı için gereken 3 aylık sürenin, 2024 yılında yerel seçimler ve bayram gibi nedenlerle kısaltıldığı ifade edilmişti.

Kazaya ilişkin gözaltına alınan 14 şüpheliden aralarında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de bulunduğu 5'i tutuklanmıştı.

Yorumlar (0)