Antalya'da korku dolu anlar! Teleferik kabini düştü: 1 ölü, 7 yaralı

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde devrilen teleferik direğine çarpan kabininin parçalanması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si çocuk 7 kişi yaralandı.

YAŞAM 12.04.2024, 19:10 12.04.2024, 22:40 Buse Önder
Antalya'da korku dolu anlar! Teleferik kabini düştü: 1 ölü, 7 yaralı

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla ziyaretçi yoğunluğunun yaşandığı Antalya'nın Merkez Konyaaltı ilçesinde bulunan ve Antalya Büyükşehir Belediyesine ait olan 605 rakımlı Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde yaşanan kaza büyük üzüntüye neden oldu. Tesiste henüz belirlenemeyen bir nedenle direklerden biri devrilerek, parçalanan kabinde bulunan 8 kişi kayalık alana düştü.

Olayın hemen ardından çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, kısa sürede olay yerine ulaşarak yaralıları tespit etti. Yapılan incelemelerde, kazada 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2'si çocuk 7 kişinin de yaralandığı belirlendi.

Ekipler seferber oldu

Kurtarma ekipleri, yaralıların tahliyesi için çalışmalara hemen başladı. Ayrıca, kazanın ardından teleferik sisteminin durması sonucu havadaki kabinlerde mahsur kalan çok sayıda kişi olduğu öğrenildi. Bu kişilerin güvenli bir şekilde aşağı indirilmesi için de ekipler tarafından çalışma yapıldığı bildirildi.

Olayın ardından patlama sesi duyuldu

Kalkış noktasına yakın bölgedeki kabinlerden inen vatandaşlar, yaşadıkları korku dolu anları paylaşırken, bir vatandaş patlama sesi duyduklarını ve teleferiğin şiddetli şekilde sarsıldığını ifade etti.

Kaza sonrasında yaralıların durumu hakkında net bilgi verilmezken, sağlık ekiplerinin olay yerinde müdahaleye devam ettiği öğrenildi.

Kimlikleri belli oldu

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Sarısu-Tünektepe teleferik hattında meydana gelen feci kazada, yüksekten düşenlerin kimlikleri tespit edildi. Olay sonucu yaşamını yitiren kişinin Memiş Gümüş (54) olduğu belirlenirken, yaralanan 7 kişinin isimleri ise şu şekilde: Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Akmaral Abdyldaeva.

Ali Yerlikaya’dan açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün Antalya Konyaaltı ilçesinde bulunan Sarısu-Tünektepe teleferik hattını taşıyan direklerden birinin devrilmesi sonucu vagonlardan biri kayalık bölgeye düşmüş; teleferikte bulunan 1 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiş, 7 kişi ise yaralanmıştır" ifadelerine yer verdi. Ayrıca Bakan Yerlikaya, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

‘Hala kurtarılmayı bekleyenler var’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de kazayla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Böcek, kaza sonucu teleferik kabinlerinde mahsur kalan 184 kişinin kurtarılması için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Aynı zamanda, İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın da aradığını ve desteklerini ilettiğini ifade etti.

Antalya Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, yaptığı açıklamada, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve önceliklerinin yaralı vatandaşları kurtarmak olduğunu belirtti. 7 yaralıdan 4'ünün kurtarıldığını ve 2'sinin halen kurtarılmayı beklediğini aktardı.

18 kişi tahliye edildi

AFAD tarafından yapılan açıklamada ise, kurtarma çalışmalarının koordinasyonunun sağlandığı ve profesyonel ekiplerin yanı sıra helikopterlerin de bölgeye intikal ettiği bildirildi. Şu ana kadar 18 kişinin tahliye edildiği ve kurtarma çalışmalarının aralıksız bir şekilde sürdürüldüğü belirtildi.

Yorumlar (0)