Ölümle burun buruna 5,5 saat! Kaza anını kaydeden anne-kız konuştu

Antalya'daki teleferik kazasından kurtulan Rabia Küçük ve kızı Nur Çeken, yaşadıkları korku dolu anları paylaştı. Mahsur kaldıkları teleferikten 5,5 saat sonra kurtarılan Rabia Küçük, "Bir daha beni yerden kesen hiçbir şeye binmem" dedi.

GÜNDEM 15.04.2024, 15:10 15.04.2024, 16:01 Buse Önder
Ölümle burun buruna 5,5 saat! Kaza anını kaydeden anne-kız konuştu

Antalya'daki Sarısu Teleferik Hattı'nda meydana gelen kaza sonucunda, 12 Nisan'da saat 17.28'de kırılan bir demir direk, bir kabinin tabanına çarparak içinde 8 kişinin bulunduğu kabinin yere düşmesine sebep oldu.

Olay yerine ulaşan ekipler, yaşamını yitiren Memiş Enes Gümüş'ü tespit ederken, yaralanan diğer 7 kişi helikopterlerle hastanelere sevk edildi. Kazanın ardından teleferik hattı üzerinde mahsur kalan 174 kişiyi kurtarmak için başlatılan operasyon 23 saat sürdü.

Operasyonun sonunda Serik Devlet Hastanesi'nde hemşire olan Rabia Küçük, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde okuyan kızı Nur Çeken ve yeğeni Eda Dağlaraşar da kurtarılabildi.

‘5,5 saat havada kaldık’

Kazada parçalanan kabinin hemen önlerindeki kabinde bulunan anne Rabia Küçük, yaşadıkları korku dolu anları anlatırken, "5,5 saat kadar havada kaldık. Sonrasında itfaiye eri, bize yukarıdan halatlar üzerinden gelerek ulaştı. Aşağıda da AFAD ve kurtarma ekipleri vardı. Makara sistemini hazırlayıp, bizi tek tek güvenli şekilde halatlarla aşağı indirdi. Kayalık yamaca indik. Ekiplerce direğin devrildiği alana çıkarıldık. Bir süre sonra ambulansların yanına indirildik. Çok korkulu bir süreç yaşadık." şeklinde konuştu.

‘Bir daha ayağımı yerden kesen hiçbir şeye binmem’

Kazada ölümle burun buruna geldiklerini belirten Küçük, "Herkes aynı şeyi yaşadı; bundan eminiz. Ölüm korkusu yaşadık. İlk sarsıntı anında zaten düştüğümüzü zannetmiştik. Allah bir daha kimseye yaşatmasın." ifadelerini kullandı. Bildiği bütün duaları okuduğunu belirten Küçük, "Bir daha ayağımı yerden kesen hiçbir şeye binmem." şeklinde konuştu.

‘Ölüyoruz diye düşündüm’

Kazadan kurtulan Rabia Küçük, yaşadığı endişe dolu anları paylaşarak, "Hayatımda ilk defa teleferiğe binmiştim. O anda çocuklarımı, yeğenimi ve kızımı düşündüm. Bildiğimiz bütün duaları okuduk" dedi.

Sağlıkçı kimliğini unutarak anne olarak hareket ettiğini belirten Küçük, kurtarılmalarının ardından herkese teşekkür etti ve "Bir daha ayağımı yerden kesen hiçbir şeye binmem." şeklinde konuştu. Kaza sırasında anı olsun diye video çeken Nur Çeken ise, "Çok korktuk, kötü bir süreçti. Sarsılmaya başladık. İlk başta anlayamadık. O anda 'Ölüyoruz' diye düşündüm" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)