Teleferik faciasında şok gelişme: Belediye başkanı tutuklandı

Antalya'da meydana gelen teleferik kazasıyla ilgili 14 şüpheliden aralarında Kepez Belediye Başkanı’nın da olduğu 5'i tutuklandı.

GÜNDEM 14.04.2024, 22:35 Buse Önder
Teleferik faciasında şok gelişme: Belediye başkanı tutuklandı

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren Sarısu-Tünektepe teleferik hattında meydana gelen kazada, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamasına göre 1 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından yeni gelişmeler yaşandı. Bakan Tunç, 5 şüphelinin tutuklandığını duyurdu.

Tutuklananlar arasında, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de olduğu öğrenildi. Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturma kapsamında 5 şüphelinin tutuklandığını belirtti.

Bakan Tunç açıklama

Bakan açıklamasında, "Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki teleferik direğinin kırılarak seyir halindeki kabinlerden birinin düşmesi sonucu 1 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 17 vatandaşımızın yaralandığı ve kabinlerde mahsur kalan vatandaşlarımızın kurtarıldığı olayla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturma devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

Bakan Tunç, detaylı incelemelerin yapıldığını ve tutuklamaların bu kapsamda gerçekleştirildiğini belirtti.

8 şüpheli tutuklandı

Soruşturma kapsamında uzman bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan ön raporun, müşteki ifadeleri ve şüpheli savunmaları ile birlikte değerlendirildiği vurgulandı. Teleferik hattını işleten firma ile teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın yetkilileri ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 14 şüpheliden 5'inin tutuklandığı, 8 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildiği ve 1 kişinin ise serbest bırakıldığı belirtildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayın tüm yönleriyle titizlikle incelendiğini ve adli soruşturmanın sürdürüldüğünü vurguladı.

Yorumlar (0)