Antalya'daki teleferik kazasında 13 gözaltı kararı

Antalya'da meydana gelen teleferik kazasına ilişkin konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, teleferik hattını işleten sorumlu firmanın çalışanlarının da aralarında yer aldığı 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

GÜNDEM 13.04.2024, 19:04 Şeyda Gül
Antalya'daki teleferik kazasında 13 gözaltı kararı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde meydana gelen teleferik kazasıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. 1 vatandaşın hayatını kaybettiği, 17 kişinin yaralandığı olayla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturmanın titizlikle devam ettiğini duyuran Bakan Tunç, olayın nedeni ve sorumlularının tespiti için 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet Savcısı, 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 2 makine uzmanı ve 1 elektrik uzmanı bilirkişisinden oluşan bir heyet kurulduğunu ifade etti.

Kaza, taşıyıcı direklerin bağlantı noktasındaki kırıktan meydana geldi

Heyetin, kabinlerde mahsur kalan vatandaşların kurtarma çalışmaları devam ederken detaylı olay yeri inceleme ve keşif çalışması yaptığını anlatan Bakan Tunç, kazanın taşıyıcı direklerin bağlantı noktasındaki kırıktan meydana geldiğinin değerlendirildiğini vurguladı. Bilirkişi heyetinin hazırladığı ön raporda, olayın teleferiğin taşıyıcı direklerinin bağlantı noktalarında yer alan bağlantı elemanlarının yetersiz olması ve taşıyıcı direklerde yer alan makara sistemlerinin hasarlı olması nedenleriyle taşıyıcı direğin bağlantı noktasından kırıldığı değerlendiriliyor.

13 gözaltı kararı

Kazada ilgili işletmenin acil eylem ve tahliye planının mevcut olmadığının tespit edildiğini vurgulayan Bakan Tunç, teleferik hattını işleten firma ile yine teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın sorumlu ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu. Bakan Tunç, “Hepimizi üzen olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)