YSK'dan son dakika Kütahya kararı: Son gün yarın

Yüksek Seçim Kurulu’ndan alınan bilgiye göre, 31 Mart seçimlerine ilişkin yapılan itirazlardan bugün kurul, 7 siyasi partinin 1 il ve 21 ilçede seçimin iptali, oyların yeniden sayımı ve mazbatanın iptaline yönelik başvurularını reddetti.

SİYASET 13.04.2024, 19:44 Şeyda Gül
YSK'dan son dakika Kütahya kararı: Son gün yarın

Yüksek Seçim Kurulu’nda 31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimlere ilişkin itirazlara ilişkin mesai devam ederken itirazların akıbetleri belli olmaya devam ediyor. Kurul’un bugün ele aldığı itirazlar arasında Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Kütahya Belediye başkanlığı için yapılan başvurusu da yer aldı.

Tamamı reddedildi

Kütahya’daki seçimi Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) adayı Eyüp Kahveci yüzde 29,69 oy oranıyla ilk sırada tamamlarken, Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) adayı Alim Işık yüzde 29,25 oyla ikinci sırada tamamlamıştı. MHP, Kütahya ilinde seçimlerin iptali ve yeniden seçime gidilmesine ilişkin olağanüstü itiraz yapmıştı, ancak talep YSK tarafından reddedildi.

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde belediye başkanlığı seçimlerinin iptali ve Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde il genel meclisi oylarının yeniden sayılması talepleri de kabul edilmedi.

Yeniden sayımlar kabul edilmedi

İYİ Parti'nin Ordu'nun Akkuş ve Kabadüz ilçelerinde belediye başkanı seçiminin iptali taleplerini de reddeden Kurul, DEM Parti'nin Mardin'in Midyat ve Hakkari'nin Şemdinli ilçelerinde seçimlerin iptali ve Batman'ın Gercüş ilçesinde oyların yeniden sayılması taleplerini kabul etmedi.

Olağanüstü itiraz için son gün yarın

Yeniden Refah Partisinin Mardin'in Ömerli ilçesinde oyların yeniden sayımı, Kahramanmaraş'ın Onikişubat ve Bitlis'in Güroymak ilçelerinde belediye başkanlığı seçimlerinin iptali talepleri reddedilirken, Saadet Partisi’nin Batman'ın Sason ilçesinde seçimlerin iptaline yönelik talebi kabul edilmedi.

Siyasi partiler, olağanüstü itiraz süreci kapsamında yarın saat 17.00'ye kadar başvuruda bulunabilecek.

YSK’nin ret kararı verdiği başvurular şöyle:

Adıyaman – Besni

Bayburt – Aydıntepe

Batman – Sason

Batman – Gercüş

Bitlis – Güroymak

Erzincan – Refahiye

Balıkesir – Manyas

Balıkesir – İvrindi

Diyarbakır – Kayapınar

Isparta – Senirkent

Mardin – Ömerli

Karaman – Ayrancı

Kahramanmaraş – Onikişubat

Hakkari – Şemdinli

Ordu – Akkuş

Ordu – Kabadüz

Iğdır – Tuzluca

Yozgat – Kadışehri

Yozgat – Yeniköy

Kütahya – Emet

Yorumlar (0)