Özgür Özel'den emekli maaşı çağrısı: ‘El ele vereceğiz’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emeklilerin maaşlarının artırılması çağrıda bulunarak, “"Cumhurbaşkanı'mızla da konuşurken söyledim, Devlet Bey'e de söyledim. El ele vereceğiz, emeklinin maaşını önce asgari ücrete çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 10.05.2024, 17:47 11.05.2024, 17:17 Buse Önder
Özgür Özel'den emekli maaşı çağrısı: ‘El ele vereceğiz’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kütahya İl Başkanlığı'nda yaptığı konuşmada, emeklilerin maaşlarının artırılması çağrısını yineledi. Özellikle, emeklilerin yaşam standartlarının iyileştirilmesi için hükümete çağrıda bulundu.

Özel, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmelerde bu konuyu dile getirdiğini belirtti. "Görüştüğüm bütün siyasilere söylüyorum, bu işin siyaseti yok kardeşim" diyerek, meseleyi parti çıkarlarından öte bir insani sorumluluk olarak gördüğünü ifade etti.

‘Emeklinin maaşını asgari ücrete çıkaracağız’

"Görüştüğüm bütün siyasilere söylüyorum. Bu işin siyaseti yok kardeşim. El ele vereceğiz" diyen Özel, "Emeklinin maaşını önce asgari ücrete çıkaracağız" şeklinde konuşarak emeklilerin yaşadığı maddi sıkıntıları önlemek için somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Özel, 26 Mayıs Pazar günü Ankara Tandoğan'da düzenlenecek Büyük Emekli Mitingi'ne davet ederek, "Kim hak arıyorsa yanında olacağız. Gün gelecek emeklilerle, gün gelecek öğretmenlerle, gün gelecek çiftçilerle, gün gelecek esnafla, gün gelecek vergide adalet mitinginde meydanlarda hep beraber olacağız" çağrısında bulundu.

Öğretmen atamaları gündemde

Öğretmenlerin atama taleplerini gündemde tutacaklarını söyleyen Özel, 18 Mayıs'ta saat 13.00'te İstanbul Saraçhane Meydanı'nda olacaklarını belirtti. Öğretmenlerin ve diğer meslek gruplarının haklarının korunması için mücadele edeceklerini dile getirdi.

‘Taksimi ve İstiklal caddesini geri alacağız’

Özel, "Anayasal hakları geri alacağız. Sokaklardan korkmayacağız. Taksim'i geri alacağız. İstiklal Caddesi'ni geri alacağız. Kızılay'ı geri alacağız. Gösteri hakkını, protesto hakkını, toplanma hakkını geri alacağız" değerlendirmesini yaptı. Bu sözlerle hükümetin vatandaşların demokratik haklarını kısıtlamasına karşı kararlı bir tutum sergilediğini ifade etti.

Yorumlar (0)