Bakan Yerlikaya, 40 göçmen kaçakçısının yakalandığını duyurdu

14 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen “Kalkan-22” operasyonlarında 40 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 37'sinin tutuklandığını ve 3'ünün işlemlerinin sürdüğünü açıkladı.

GÜNDEM 20.05.2024, 09:39 20.05.2024, 18:06 Şeyda Gül
Bakan Yerlikaya, 40 göçmen kaçakçısının yakalandığını duyurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Göç İdaresi Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde; Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce çalışmalar yapıldığını açıkladı. Çalışmalar neticesinde Kocaeli merkezli Kayseri, Manisa, Mersin, Eskişehir, Isparta, İstanbul ve Uşak’ta göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik operasyon düzenlendiğini kaydeden Bakan Yerlikaya, 25 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını vurguladı. Bakan Yerlikaya, yakalananlardan 25'inin de tutuklanırken 26 düzensiz göçmenin yakalandığı bilgisini paylaştı.

106 düzensiz göçmen yakalandı

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu da operasyon düzenlendiğini açıklayan Bakan Yerlikaya, operasyonda 7 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandığını, 4'ünün tutuklandığını ve 3’ünün işlemlerinin devam ettiğini belirtti. Bakan Yerlikaya, 106 düzensiz göçmen yakalandığı aktardı.

Yakalanan organizatörler tutuklandı

Bakan Yerlikaya, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce çalışmalar yapıldığını anlattı. Çalışmalar sonucu Ankara merkezli Bursa, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa’da operasyonlar düzenlendiğini belirten Bakan Yerlikaya, operasyonlarda 8 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını ve hepsinin tutuklandığını söyledi.

Yakalanan göçmenler sınır dışı edilecek

Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldığının bilgisini paylaşan Bakan Yerlikaya, operasyonlar sonucu suçta kullanıldığı tespit edilen 14 adet araç ile çok miktarda dövize el konulduğunu dile getirdi. İnsan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceklerinin altını çizen Bakan Yerlikaya, “Ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi ve Göç İdaresi Başkanlığımızın personelini tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizinle” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)