Bakan Akar, Yunan'a korku saldı!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ege Denizi'nin kuzeyinde F-16 savaş uçağı ile özel bir uçuş düzenleyerek, Yunan'a adeta korku saldı. 

GÜNDEM 03.09.2020, 09:54
Bakan Akar, Yunan'a korku saldı!

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın yeni eğitim uçuş yılının açılışı dün gerçekleştirildi. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 2020-2021 Eğitim Uçuş Yılı'nın açılışında önemli bir uçuşa imza attı.

Bakan Akar, dün 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığına geldi. Akar'ın yanında Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de vardı. 

"Her zaman yerde" parolası ile önemli başarılar elde eden 113'üncü Filo Komutanlığı'na ulaşan Akar, "Ceylan" ismiyle bilinen komutanlığın personeli tarafından karşılandı. Akar, diğer pilotlarla birlikte hemen uçuş brifingi aldı.

Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçüakyüz ile birlikte teçhizat odasına giden Akar, uçuş teçhizatlarını kuşandı.

Akar ile komutanlar, ilk olarak uçak başına geçti. Daha sonra yapılan son denetlemelerin ardından F-16'nın kokpitine geçen Akar, Yunan'a adeta meydan okumaya başladı. 

Milli Savunma Bakanı, Ege Denizi'nin kuzeyinde gerçekleştirilen dörtlü kol uçuşuna önderlik etti. F-16 savaş uçağı ile önemli bir uçuşa imza atan Akar, böylece 2020-2021 Eğitim Uçuş Yılı'nın açılışını yapmış oldu. 

Akar ile beraberindeki komutanlar, Çanakkale Boğazı'nın üstünden uçarak, Şehitler Abidesi'ne selam verdi.

"Ceylan 30" kodu ile dörtlü kol uçuşunda yer alan diğer personele seslenen Akar, Şehitler Abidesi'nde yatan şehitler başta olmak üzere tüm şehitlere layık olunması gerektiğini söyledi. Akar, Türk milletinin verdiği mücadelenin "Çanakkale ruhu" ile sürdürüleceğini ifade etti. 

Akar, günümüze kadar yerine getirilen kritik görevlerden dolayı personeli tebrik ederek, 2020-2021 Eğitim Uçuş Yılı'nın başarılı bir şekilde geçmesine yönelik dileklerini iletti. 

Yorumlar (0)