Oda ve borsa başkanlarına yeşil pasaport müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, odaların ve borsaların başkanlarına yeşil pasaport verileceğini açıkladı.

GÜNDEM 15.05.2024, 17:09 16.05.2024, 13:39 Buse Önder
Oda ve borsa başkanlarına yeşil pasaport müjdesi

İş dünyası temsilcileri, uzun süredir vize sorununun çözümü için çağrı yapıyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'nda konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 365 oda ve borsa başkanı için yeşil pasaport müjdesi verdi.

‘Gelecek 5 yıla ait yol haritamızı belirledik’

Erdoğan, yaptığı konuşmada, ekonomiye yönelik değerlendirmelerde bulundu. "Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Planı ile gelecek 5 yıla ait yol haritamızı belirledik. Son 11 aydır da bu yol haritasını harfiyen uyguluyoruz" diyen Erdoğan, ülkemizin risk priminin giderek düştüğünü ve bu düşüş sayesinde iş dünyasının dış finansmana erişim koşullarının iyileştiğini belirtti.

Ayrıca, bütçedeki yatırım ödeneklerinin gıda, tarım, yeşil ve dijital dönüşüm gibi öncelikli alanlara yönlendirileceğini ve yapısal reformların hızlandırılacağını ifade etti.

‘Farkındalığın yüksek kalmasını sağlayacağız’

Tasarruf tedbirlerine de değinen Erdoğan, "Kamuda tasarruf ve verimlilik paketinin sadece 3 yıllık bir hedef olarak görülmemesi gerektiğine inanıyorum. Kamuda tasarruf kültürünü kurumsal bir niteliğe kavuşturarak bu konudaki farkındalığın sürekli yüksek kalmasını sağlayacağız” ifadelerini kullanan Erdoğan, tasarruf kültürü yaygınlaştıkça ve toplum tarafından sahiplenildikçe cari açıktaki iyileşmenin de hız kazanacağını vurguladı.

Erdoğan, “Tasarruf tedbirlerine istisnasız olarak tüm kamu idarelerimiz ve personeli uymak zorundadır" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)