Polis, sokak ortasında poşetle boğduğu adamı öldürdü!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) bir polis memurunun, bir siyahinin kafasına poşet geçirdiği görüldü. Söz konusu kişinin boğularak öldüğü ortaya çıktı. 

DÜNYA 03.09.2020, 10:15
Polis, sokak ortasında poşetle boğduğu adamı öldürdü!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) polis, siyahilere yönelik cinayet işlemeye devam ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis şehrinde George Floyd'un ensesine basılması sonucu yaşamını yitirmesi ve Wisconsin eyaletine bağlı Kenosha şehrinde Jacob Blake'in sırtından 7 defa vurularak ölmesi neticesinde düzenlenen protestolara tanıklık ediyor. İnsanlar, artık ırkçılığa ve polis şiddetine karşı seslerini yükseltiyor.

Öte yandan, Daniel Prude isimli bir siyahinin de Mart ayında polis şiddeti sonucu öldürüldüğü tespit edildi. Söz konusu kişinin kafasına polis tarafından poşet geçirildiği, bu nedenle bir hafta sonra yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. 

Sosyal medyada yayılan görüntülerde, New York eyaletine bağlı Rochester şehrinde 6 ay önce yaşamını yitiren Daniel Prude'un polis memurlarına teslim olduğu ve ellerinin de arkadan kelepçelendiği görüldü. Buna rağmen polis memurlarının, söz konusu kişinin kafasına poşet geçirdiği ve yere bastırarak işkence ettiği fark edildi. 

Ortaya çıkan görüntülerde, Daniel Prude'un sokağın ortasında çıplak bir biçimde polis memurlarına teslim olduğu, kendisine yapılan uyarıların ardından yere uzandığı ve ellerinin de arkasından kelepçelendiği anlaşıldı.

Fakat polis memurlarından birinin, yerde savunmasız biçimde yatan siyahinin kafasına poşet geçirdiği ve yere doğru bastırmaya çalıştığı fark edildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) basınında yer alan haberlerde, Daniel Prude'un hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı ve solunum cihazına bağlandığı bildirildi.

Polis şiddetine maruz kalan şahsa ait otopsi raporu da ortaya çıktı. Daniel Prude'un, söz konusu olaydan 7 gün sonra yaşamını yitirdiği kaydedildi. Daniel Prude'un "fiziksel baskıya uğrayarak boğulduğu" ifade edildi. 

Siyahinin ölümünün New York Başsavcılığı tarafından soruşturulduğu bildirildi. Daniel Prude'un ailesinin de Rochester şehrine dava açacağı öğrenildi. 

Sosyal medya kullanıcıları, söz konusu görüntülere sert bir şekilde tepki gösterdi. 

Yorumlar (0)