ABD: "Türkiye'ye yaptırımlar masada!"

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Bakan Yardımcısı Rene Clarke Cooper, Türkiye'nin Rus yapımı S-400 füzeleri denemesi nedeniyle yaptırım uygulanabileceğini ifade etti. 

GÜNDEM 29.10.2020, 14:54 29.10.2020, 16:53
ABD: "Türkiye'ye yaptırımlar masada!"

Türkiye, Rus yapımı S-400 hava savunma sistemini geçtiğimiz günlerde Sinop'ta denemişti. Bu deneme, özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) canını sıkmıştı. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Bakan Yardımcısı Rene Clarke Cooper, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yine Türkiye'ye boş tehditler savurdu. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Bakan Yardımcısı Cooper, Türkiye'nin "Rus yapımı S-400 füzeleri konusunda ısrarcı olmayı sürdürdüğünü" ifade etti. 

Cooper, S-400 füzelerini denediği gerekçesiyle Türkiye'ye yaptırım uygulanabileceğini söyledi. 

S-400 füzelerinin aktifleştirilmesini Amerika Birleşik Devletleri (ABD) için "kırmızı çizgi" olarak nitelendiren Cooper, Rus yapımı hava savunma sisteminin aktif hale getirilmesi hususunda Türkiye'nin geri adım atmasını ümit ettiklerini kaydetti. 

Cooper, yine haddini aşarak, "S-400 füzelerinin kullanım dışı bırakılması" ve "operasyonel duruma getirilmemesi" gerektiğini belirtti. 

Türkiye'nin Batı'da kalması için çaba harcadıklarını iddia ederek, bunun yalnızca Amerika Birleşik Devletleri (ABD) için değil, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) için de önem arz ettiğini söyledi. 

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, S-400 füzelerinin test edildiğini doğrulayarak, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) tutumunun hiçbir şekilde Türkiye'yi bağlamadığını ifade etmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400 denemeleri için Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) izin alınmayacağına dikkat çekerek, söz konusu ülkeden alınan silahların da test edildiğini söylemişti.

Erdoğan, Yunanistan'ın da S-300'leri kullandığına dikkat çekerek, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) neden buna ses çıkarmadığını sormuştu. 

S-400 füzelerinin Rusya'ya ait olması nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) rahatsızlık hissettiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin kararlı olduğunu ve yoluna istediği şekilde devam edeceğini belirtmişti.

Yorumlar (0)