Ruhani'den 29 Ekim mesajı: "Hayra alamet!"

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Türkiye Cumhuriyeti'nin 97'nci kuruluş yıl dönümünün Mevlid Kandili ile aynı zamana denk gelmesini "hayra alamet" olarak nitelendirdi.

DÜNYA 29.10.2020, 15:30 30.10.2020, 16:53
Ruhani'den 29 Ekim mesajı: "Hayra alamet!"

Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin 97'nci kuruluş yıl dönümü.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'den Cumhuriyet'in ilanının 97'nci yıl dönümü için mesaj geldi. 

Türkiye Cumhuriyeti Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben mesaj gönderen İran Cumhurbaşkanı Ruhani, 29 Ekim'in Mevlid Kandili ile aynı zamana denk gelmesini "hayra alamet" olarak değerlendirdi. 

"Türk milletine hayırlı bir gelecek dilerim"

Ruhani, Türkiye Cumhuriyeti'nin 97'nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hem de Türk halkına tebriklerini iletti.

Cumhuriyet'in ilanının 97'nci yıl dönümünün Hz. Muhammed'in mevlidi ile aynı zamana denk gelmesini "hayra alamet" olarak nitelendirdi. 

Ruhani, Türk milletine verimli ve hayırlı bir gelecek dilerken, Erdoğan'a da başarı ve sağlık dileklerini iletti. 

"İş birliği kapasitesi değerlendirilmeli"

Türkiye ve İran'ın politika, ekonomi, sağlık ve bilim gibi alanlarda önemli bir dayanışma ve iş birliği kapasitesine sahip olduğuna dikkat çeken Ruhani, bu kapasitenin değerlendirilmesini ümit ettiğini kaydetti. 

"Ticaret ve sağlık önceliğe sahip"

İki ülke arasında kurulan ilişkilerin daha geniş kapsamlı olmasını dileyen Ruhani, hem uluslararası arenada yaşanan gelişmeler hem de yeni tip koronavirüs (Covid-19) koşullarında İran ve Türkiye arasındaki ilişkilerin muhafaza edilmesinin kritik bir önem arz ettiğini belirtti. 

Ruhani, bu kapsamda İran ve Türkiye arasında ticaret ve sağlık alanlarındaki dayanışma ve iş birliğinin önceliğe sahip olduğunu ekledi.

Yorumlar (0)