İYİ Parti'de istifa depremi: “Liyakatsizlik” sözleriyle görevinden ayrıldı

İYİ Parti Kayseri ilçe yöneticilerinden Hasan Mert Çakmak, “İYİ Parti'nin ilkelerinden ve çizgisinden ayrıldığını, liyakatsizlik sorunları ile karşı karşıya kaldığını gözlemledim” ifadelerini kullanarak partisinden istifa ettiğini açıkladı.

SİYASET 28.04.2024, 21:19 Şeyda Gül
İYİ Parti'de istifa depremi: “Liyakatsizlik” sözleriyle görevinden ayrıldı

İYİ Parti Kayseri ilçe yöneticilerinden Hasan Mert Çakmak, yaptığı yazılı açıklamada partisinden istifa ettiğini duyurdu. Partinin ilkelerinden ve çizgisinden ayrıldığını ifade eden Çakmak, 2018 yılının başlarında, Türkiye siyaset sahnesinde yeni bir umut olarak doğan İYİ Parti’nin pek çok vatandaşın ve siyasi figürün ilgisini çektiğini ifade etti. “Ben de Hasan Mert Çakmak olarak, bu umut verici başlangıcın bir parçası olma niyetiyle, partimize katıldım ve o günden bu yana çeşitli görevler bulundum” diyen Çakmak, bugün İYİ Parti'nin ilkelerinden ve çizgisinden ayrıldığını üzülerek belirttiğini kaydetti. Liyakatsizlik sorunları ile karşı karşıya kaldığını gözlemlediğini aktaran Çakmak, “Bu sebeplerden dolayı, milletimizin umudu olma özelliğini yitiren İYİ Parti'den istifa etme kararı aldım” dedi.

Farklı önceliklerin belirleyici olduğunu üzülerek gözlemledim

İYİ Parti’nin kurulduğu ilk günlerde, liyakate dayalı bir yönetim anlayışı ve kutuplaşmayı aşma hedefi ile yola çıktığını anımsatan Çakmak, ancak zamanla bu hedeflerin geride kaldığını, partinin yönetim kademesinde liyakatten ziyade farklı önceliklerin belirleyici olduğunu üzülerek gözlemlediğini söyledi.  Türkiye'nin içinde bulunduğu zorlu süreçte, halkın umudunu canlı tutacak, adaletli ve kapsayıcı bir siyaset anlayışına her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu dile getiren Çakmak, “Bu düşünceyle, İYİ Parti'nin maalesef bu beklentilere cevap vermekten giderek uzaklaştığı kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

Ana sebep, İYİ Parti'nin özünden ve millet için taşıdığı umuttan uzaklaşmasıdır

Görev yaptığı süre zarfında, partinin ve ülkenin geleceği için samimi çabalar sarf ettiğini anlatan Çakmak, parti içinde yaşanan bir takım gelişmeler ve karşılaştıkları liyakatsizlik problemleri, düşüncelerinde ciddi bir revizyon yapmasını gerektirdiğini belirtti. İYİ Parti'nin ilk kuruluş felsefesinden ve amaçlarından sapma eğiliminde olduğunu görmenin derin bir hayal kırıklığı olduğunu belirten Çakmak, “Sonuç olarak, bu kararı almamın temelinde yatan ana sebep, İYİ Parti'nin özünden ve milletimiz için taşıdığı umuttan uzaklaşmasıdır” diye konuştu.

Kapsayıcı ve birleştirici bir siyaset anlayışını savunmaya devam edeceğim

“Bir siyasetçi olarak, halkımıza hizmet etme misyonumun, şahsımın ve partimizin çıkarlarından önce gelmesi gerektiğine olan inancımı sürdürüyorum. Bu nedenle, bu ayrılık kararı, hem kişisel ilkelerime hem de ülkem için taşıdığım umuda olan bağlılığımın bir yansımasıdır” diyen Çakmak, bundan sonraki süreçte, Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin menfaatleri doğrultusunda, liyakat ve adaleti ön planda tutan, kapsayıcı ve birleştirici bir siyaset anlayışını savunmaya devam edeceğini vurguladı.

Yorumlar (0)