Bakan Akar: S-400 tercih değil, zorunluluk!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rus yapımı S-400 hava savunma sisteminin Türkiye için "tercih" değil, "zorunluluk" haline geldiğini ifade etti. 

GÜNDEM 24.10.2020, 14:22
Bakan Akar: S-400 tercih değil, zorunluluk!

AK Parti Kayseri 7'nci Olağan İl Kongresi'ne katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya'dan satın alınan ve kısa bir süre önce test edilen S-400 hava savunma sistemine ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Akar, S-400 hava savunma sisteminin, Türkiye'de yaşayan 83 milyon insanın ve vatanın istiklâli, güvenliği ve egemenliği bakımından "tercih" değil, "zorunluluk" olduğunu söyledi. 

"S-300 kullanılıyorsa S-400 de kullanılabilir"

Akar, S-400 hava savunma sisteminin kontrolünün sürdürüldüğünü belirterek, söz konusu füzelerin test edilmesinin Türkiye için "Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nden (NATO) uzaklaşma" manasına gelmediğini ifade etti.

S-300 hava savunma sisteminin ittifak içerisinde kullanıldığını kaydeden Akar, aynı şekilde Türkiye'nin de S-400 hava savunma sistemini kullanacağını aktardı.

"Barbar Ermenilerin yaptıklarına sessiz kalamayız"

Akar, Azerbaycan ordusunun Ermeni işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı operasyonlara ilişkin açıklamada bulundu.

Azerbaycan Türklerinin her zaman yanında olunacağına dikkat çeken Akar, "barbar" ve "işgalci" olarak nitelendirdiği Ermenistan'ın gardaşlarımızı öldürmesine asla sessiz kalınmayacağını söyledi. 

"Türkiye daima mücadeleyi destekleyecek"

Akar, Azerbaycan'ın 30 senedir işgal altındaki topraklarını geri almak için verdiği mücadeleyi Türkiye'nin daima destekleyeceğini vurguladı.

İşgalci Ermenilerin insani ateşkesi ihlâl ettiğini, kadın, yaşlı ve çocuk ayırt etmeden sivilleri barbarca katlettiğini belirten Akar, Batı'nın bu gelişmelere karşı duyarsız olduğunu ifade etti.

"Hesabını verecekler"

Akar, Ermenistan'ın savaş suçu işlediğine dikkat çekerek, söz konusu ülkenin bunun hesabını kesinlikle vereceğini söyledi.

Ermenistan'ın işgal altında tuttuğu topraklardan çıkmasıyla bölgede kalıcı bir şekilde huzur ve barış sağlanacağını vurgulayan Akar, uluslararası toplum ve kuruluşların artık bunu fark etmeleri gerektiğini belirtti.

Akar, alçak saldırılar nedeniyle şehit olan Azerbaycan Türklerine Allah'tan rahmet dileyerek, yaralılara da acil şifa dileklerini iletti.

Yorumlar (0)