Ukraynalı yetkili, katliamın fotoğraflarını paylaştı!

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, elleri arkadan bağlanmış ve kafalarına ateş edilerek öldürülmüş sivillerin fotoğraflarını paylaştı.

DÜNYA 03.04.2022, 01:41 03.04.2022, 16:29 Hakan Öksüz
Ukraynalı yetkili, katliamın fotoğraflarını paylaştı!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın neden olduğu trajediyle ilgili gelen fotoğraflar, yürekleri dağlıyor. Savaşın sıcak karnından gelen fotoğraflardaki dehşet, gözler önüne seriliyor. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak tarafından paylaşılan fotoğraflar gündeme oturdu. Mihail Podolyak, Ukrayna ordusunun kontrolü ele geçirdiği Buça kentinden fotoğraflar paylaştı.

"Onlar asker değildi"

Mihail Podolyak'ın paylaştığı fotoğraflarda elleri arkadan bağlanarak öldürülen siviller görülüyor. Öldürülen bu kişilerin masum siviller olduğunu ve silahlarının bulunmadığını belirten Podolyak, "Onlar asker değildi. Elleri arkadan bağlandı ve katledildiler. Fotoğrafın paylaşıldığı şu anda bile işgal bölgesinde benzer durumlar yaşanıyor." diyerek savaş bölgesindeki trajediyi gözler önüne serdi.

"Bize sempati beslemeyin, sadece silah verin"

Savaşla ilgili başka bir paylaşımda bulunan Podolyak, "Rusya, Ukrayna'yı tamamen yok etmek için harekete geçti. Bunu anlamak için strateji dehâsı olmaya gerek yok. Diğer ülkelere sesleniyorum. Bize sempati duymanızı ya da gelip bizi kurtarmanızı beklemiyoruz. Sadece bize 'savaşabileceğimiz' silahlar verin yeter." yorumunu yaptı

Buça kentinde sivil katliamı!

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppa, Motijin köyünde,elleri arkadan bağlanan 6 sivilin öldürüldüğünü duyurdu. Ceppa, bu insanlardan 2'sinin kadın, 4'ünün erkek olduğunu ve kafalarının arkasından ateş edilerek öldürüldüklerini belirtti. Buça kentinde katledilen bazı sivillerin de toplu mezarlara gömüldüğü kaydedildi.

Yorumlar (0)