Peskov'dan Türkiye övgüsü: En egemen NATO üyesi!

Belarus televizyonuna konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'den övgüyle bahsetti. Peskov, "Türkiye, bir NATO ülkesi olmasına rağmen, Rusya'ya yönelik yaptırımlara katılmayacağını açıkladı. Türkiye'nin, kendi çıkarlarını böylesine savunabilmesinden dolayı mutluyuz." dedi.

DÜNYA 03.04.2022, 00:10 03.04.2022, 16:27 Hakan Öksüz
Peskov'dan Türkiye övgüsü: En egemen NATO üyesi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e en yakın isimlerden olan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Belarus televizyonuna konuştu. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oldukça güçlü bir siyasi lider olduğuna değinen Peskov, Türkiye'nin bölgedeki önemli güçlerden biri olduğunu söyledi.

"Bölgenin en büyük güçlerinden biri"

Ukrayna ile İstanbul'da gerçekleşen müzakerelere ve iki ülke arasındaki ilişkilere değinen Peskov, "Zaman zaman bazı konularda birbirimizi anlayamıyoruz. Ancak her şeye rağmen iki ülkenin iş birliği asla aksamadı. İki ülke birçok ortak projeye imza attı. Ekonomik çıkarlar temelinde ortaklık kuruyoruz. Türkiye, bölgenin önemli güçlerinden biri." dedi.

"Türkiye, NATO yaptırımlarına katılmadı"

Türkiye'nin her zaman güçlü bir siyasi irade gösterdiğini ve diğer NATO ülkelerinin aksine bağımsız hareket edebildiğini kaydeden Peskov, bunun oldukça önemli olduğunu vurguladı. Peskov, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye, dış ülkelerin kararlarına bağlı kalmaksızın kendi gündemini ve çıkarlarını ön plana alabiliyor. Bir NATO üyesi olmalarına rağmen hem ABD'ye hem de NATO'ya, 'Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımlara katılmayacağız.' şeklinde rest çekebildiler. NATO ülkeleri arasındaki en egemen ülkenin Türkiye olduğunu söyleyebiliriz." diye konuştu.

"Avrupa, ABD'yi zengin ederek kendi ayağına sıkıyor"

Türkiye'nin, diğer NATO ülkeleri gibi Rusya'ya karşı tavır almadığını kaydeden Peskov, "Bunu oldukça değerli buluyoruz. Enerji ve turizm alanında kurduğumuz bağlar oldukça güçlü. Ana akım görüşlere katılıp savrulmuyorlar. Kendi çıkarlarını takip ediyorlar. Avrupa, Rusya'ya karşı gelirken ABD'nin cebini dolduruyor. Türkiye, böylesine bir perspektife sahip değil." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)