Ukrayna tarihi gelişmeyi duyurdu: İstanbul ya da Ankara...

Ukraynalı müzakereci David Arakhamia, barış sözleşmesi taslağının Rusya ve Ukrayna liderleri arasında direkt istişarelerde bulunmak üzere yeteri oranda geliştirildiğini, bu durumun Rus tarafınca da doğrulandığını, liderler arasında görüşmesinin Ankara veyahut İstanbul'da yapılabileceğini bildirdi.

DÜNYA 03.04.2022, 00:10
Ukrayna tarihi gelişmeyi duyurdu: İstanbul ya da Ankara...

Rusya ile devam eden müzakerelerde Ukrayna heyetinin başkanlık görevini yürüten Arakhamia, yerel bir televizyon kanallarına, Rusya-Ukrayna müzakerelerindeki son durumu yorumladı. Megakent İstanbul'da gerçekleştirdikleri müzakerelerde Ukrayna'nın tavsiye ettiği barış sözleşmesi taslağının Rusya tarafından Kırım problemi haricinde sözlü bir şekilde şekilde kabul edildiğini kaydeden Arakhamia, şu sözleri sarf etti.

"Rusya tarafı, taslak belgenin iki ülke liderleri arasında direkt istişarelerde bulunmak üzere yeteri oranda geliştirildiğini doğruladı. Artık bizim misyonumuz, daha evvel değindiğimiz hususları son aşamaya getirmek ve muhtemel liderler toplantısına hazırlık yapmaktır."



"Ankara ya da İstanbul'da yapılacak"

Arakhamia, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem Putin hem de Zelenskiy ile görüştüğünü, iki lider arasında olası görüşmeye ev sahipliği yapmak için hazır vaziyette olduklarını beyan ettiğini anımsatarak, "İki lider arasındaki görüşmesinin yeri ve tarihi an itibarıyla belli değil. Büyük olasılıkla Ankara veyahut İstanbul'da yapılacak." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)