Aynı caddedeler ama iftar saatleri farklı

Samsun'a bağlı Terme ilçesindeki Ambartepe Mahallesi ile Ordu'ya bağlı İkizce ilçesindeki Şenbolluk Mahallesi'nde ikamet edenler, aynı cadde üstünde karşılıklı olarak oturdukları evlerde iftarlarını 1'er dakika arayla yapıyor.

YAŞAM 03.04.2022, 00:52
Aynı caddedeler ama iftar saatleri farklı

Terme ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Ambartepe ile İkizce'ye 24 kilometre uzaklıktaki Şenbolluk mahallelerini, yalnızca 7 metre genişliğindeki bir yol ayırıyor. İki şehrin hududu olan caddenin yarısının Ordu, diğer yarısının ise Samsun'a ait olması sebebiyle bölgede ikamet edenler tuhaf bir durumla karşı karşıya kalıyor. Sadece bir adımla şehir değiştiren mahalle sakinleri, karşılıklı olarak oturdukları evlerde ramazanda 1'er dakika arayla oruç açıyor.

Şenbolluk Mahallesi'nde yaşayan Emrullah Arslan, diğer zamanlarda olduğu gibi sahur ve iftarda da 1'er dakikalık farkla sahur yapıp oruç açtıklarını aktararak, "76 yaşındayım ve kendimi bildim bileli bu durum bu şekilde devam ediyor. Karşı komşumu ev telefonundan ararken şehir kodunu girmek durumunda kalıyordum. Neyse ki cep telefonlarıyla birlikte bu durumdan kurtulduk. Genellikle bütün işlerimizi Samsun'da hallediyoruz. Akşam olunca da Ordu'daki evine geçiyorum." diye konuştu. 

"Yolun ortasında durunca hem Ordulu hem de Samsunlu oluyoruz"

İki şehir arasında iftar vaktinde fark olmamasına karşın mahalledeki caminin imamının zamanı ayarlamaya çabaladığının altını çizen Arslan, "Samsun tarafı sahuru geç bitiriyor, Ordu tarafı orucu erken açıyor. Biz bu duruma alıştık." dedi. 

Ambartepe Mahallesi'nde ikamet eden Mustafa Yılmaz ise iki şehri 8 adımlık yolun birbirinden ayırdığı söyleyerek, "Benim evim Samsun'da. Karşı yoldaki komşumuza iftara gidince orucumuzu erken açıyoruz. Bizim için artık normal bir şey fakat yeni duyan insanlar çok şaşırıyor." şeklinde konuştu. 

Güral Demir de evinin Ordu, iş yerinin ise Samsun tarafında olduğunu ifade ederek, "Yolun ortasında durunca hem Ordulu hem de Samsunlu oluyoruz. Ezelden bu yana bu saat farkına maruz kalıyoruz." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)