Türkiye-Irak işbirliği resmileşti: Irak ordusu Zaho'ya üst kurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bağdat ziyareti, terörle mücadele işbirliğini resmileştirmesiyle birlikte Irak sınırındaki Zaho'ya bir üs kuruldu. MSB ise, bu bilgiyi doğrulayarak komşu alanlarda üsler kurulduğuna dikkat çekti.

DÜNYA 02.05.2024, 12:55 Buse Önder
Türkiye-Irak işbirliği resmileşti: Irak ordusu Zaho'ya üst kurdu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynaklarına göre, Irak sınır birlikleri Türkiye'nin terörle mücadele operasyon bölgelerine yakın noktalarda üs bölgeleri kurdu.

Bu adımın PKK terör örgütünün faaliyetlerini engellemeye yönelik olduğu belirtildi. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğini vurguladı.

43 terörist etkisiz hale getirildi

Aktürk, son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 43 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade etti. 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar Irak'ın kuzeyinde 376 teröristin etkisiz hale getirildiği, Suriye'nin kuzeyinde ise 469 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisini paylaştı.

Sınır güvenliğinde önemli adım

Sınırdan yasa dışı geçişlerle ilgili de bilgi veren Aktürk, son bir haftada 364 kişinin yakalandığını ve 2,264 kişinin sınırı geçemeden engellendiğini belirtti. 1 Ocak'tan bugüne kadar ise hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışanların sayısının 3,133 olduğunu, engellenen kişi sayısının ise 50,860 olduğunu aktardı.

Ayrıca, son bir hafta içerisinde yapılan operasyonlarda 40 kilogramdan fazla uyuşturucu madde (metamfetamin) ele geçirildiği kaydedildi.

Yorumlar (0)