Omicron varyantı, ABD’nin 12 eyaletine birden sıçradı 

Güney Afrika’da ortaya çıkan ve hızlı şekilde dünya geneline yayılan Omicron varyantı, ABD’nin 12 eyaletinde birden ortaya çıktı. Doktorlar, varyantın en az 20 kişide görüldüğünü kaydetti. 

DÜNYA 05.12.2021, 12:54 06.12.2021, 09:17
Omicron varyantı, ABD’nin 12 eyaletine birden sıçradı 

Güney Afrika’da ortaya çıkan ve kısa sürede yaklaşık 30 ülkede görülen Omicron varyantı, yayılma hızına hız ekliyor. 

ABD’de de görülen varyantın California’da ortaya çıktığı ve kısa sürede 12 eyalete birden yayıldığı kaydedildi. Utah, Pennsylvania, New York, New Jersey, Nebraska, Missouri, Minnesota, Massachusetts, Maryland, Hawaii ve Colorado’da görülen yeni varyanta sahip en az 20 kişi olduğu belirtildi. 



Seyahat etmeyenlere bile bulaştı 

ABD’de görülen vakalarda henüz kimsenin hastaneye kaldırılacak şekilde ağırlaşmadığı, herkesin evde tedavi edildiği ifade edilirken hastalığın zamanla şiddetini artırabileceği vurgulandı. 

Vakaların bir kısmının Güney Afrika seyahatlerinden yeni döndüğü; bazılarının ise yakın zamanda hiç seyahat etmediği söylendi. 



“Omicron, çoktan yayılmış olabilir” 

Bazı vakaların yurt dışında ya da yurt içinde seyahat etmeden bu yeni varyantı kapmış olması, Omicron’un toplum içerisinde yayılıp yayılmadığı hakkında soru işaretleri yaratırken New Yorklu sağlık yetkilileri, varyantın çoktan ülkede yayılmış olabileceğini bildirdi. 

Yorumlar (0)