Mısır'dan Türkiye'ye photoshoplu gözdağı

Yunanistan "Doğu Akdeniz" konusunda GKRY ve İsrail'le, Mısır Fransa'yla Türkiye'ye gözdağı vermeye çalışırken Ermenistan "Azerbaycan" konusunda Rusya ile Türkiye'ye karşı önlem almaya çalışıyor. Son hamle Mısır'dan geldi ama gözdağı vereyim derken rezil oldu.

DÜNYA 26.07.2020, 09:42
Mısır'dan Türkiye'ye photoshoplu gözdağı

Doğu Akdeniz konusunda Türkiye'ye karşı Yunanistan, İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ortak hareket ederken, Fransa ile Mısır da birlikte hareket ediyor. Azerbaycan'a karşı gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle Türkiye'nin tehdidini gören Ermenistan ise Rusya'dan "Türk SİHA'larından korunma eğitimi" alıyor.

Sirk gibi askerî gövde gösterileriyle alay konusu olan Mısır'ın hain ve darbeci cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, yeni bir rezilliğin altına imza attı.

Türkiye'ye gözdağı vermek için Fransa ile birlikte Akdeniz'de ortak askerî tatbikat yaptığını duyuran Mısır, tatbikata dair hem gerçek bilgiden hem de sahte bir fotoğraftan dolayı dünyaya kendini güldürdü.

Sadece "2 fırkateyn" ile tatbikat!

Mısır Ordu Sözcüsü General Tamir er-Rıfai'nin "Akdeniz'de Mısır ve Fransa'ya ait 2 fırkateyn ile tatbikat düzenlediğini" duyurması üzerine tam da "2 firkateyn ile askerî tatbikat mı olur?" denecekken, sözcünün paylaştığı fotoğrafta fark edilen bir ayrıntı rezaletin daha büyük olduğunu ortaya koydu.

Photoshop ile fırkateyn koymuşlar

Mısır Ordu Sözcüsü General Tamir er-Rıfai'nin "Fransa ile Mısır ortak deniz tatbikatı yapıyor" derken paylaştığı fotoğrafta aslında 2 değil 1 fırkateyn olduğu, birinin photoshop ile sonradan konulduğu, sonradan konulan fırkateyne de Mısır bayrağı montajı yapıldığı anlaşıldı.

Mısır bayrağı taşıyan fırkateynin, Fransız fırkateyni Aconit F713'ün bulunduğu kareye fotoğraf düzenleme yöntemiyle sonradan eklenmiş olduğu tespit edilince fotoğraf taraması yapıldı.

Paylaşılan fotoğrafın aslının, Amerikan Donanmasının resmî internet sitesinde yer aldığı ve 19 Eylül 2013 tarihine ait olduğu ortaya çıktı.

Fotoğrafın aslı ABD-Fransa...

19 Eylül 2013 tarihli fotoğrafa ilişkin sitede ayrıntılar bulunuyor. Fotoğraf, Akdeniz'de gerçekleştirilen Amerika-Fransa ikili ortak tatbikatı (Passex) sırasında, Amerikan Donanmasının Kitle İletişim Uzmanı Darien G. Kenney tarafından çekilmiş. Fotoğraf altı bilgi notunda ise MH-60R Sea Hawk tipi bir Amerikan  helikopterinin, Fransız fırkateyni Aconit F713'ün güvertesine iniş yaptığı anı gösterdiği kaydediliyor.

Fotoğrafta, Mısır fırkateyni ya da başka bir fırkateyn yer almıyor.

Mısır Ordusu'nun sahtekâr sözcüsü General Tamir er-Rıfai, tatbikatla ilgili olarak şu ifadeleri kullanıyor:

"Mısır Ordumuz, Fransa ile gerçekleştirdiği bu tatbikatı, tatbikat seviyesinde mükemmele ulaşma planı, tecrübe paylaşımı, deniz güvenliği çabalarının desteklenmesi ve Akdeniz'in istikrar ve huzuru çerçevesinde yapıyor."

Mısır, komşusu Libya'ya ihanet ederek Fransa ile birlikte, Libya halkına ve tanınmış hükümetine (UMH) karşı, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci Halife Hafter'e destek veriyor.

Yorumlar (0)