Kolombiya'da futbol sahasında silahlı çatışma: 1 teknik direktör ve 1 hakem öldü

Kolombiya’nın Valle del Cauca eyaletinde, iki kartel arasındaki silahlı çatışma futbol sahasında devam etti. Gerçekleşen olay sebebiyle 1 teknik direktör ve 1 hakem hayatını kaybetti.

DÜNYA 06.10.2021, 08:02 06.10.2021, 15:00
Kolombiya'da futbol sahasında silahlı çatışma: 1 teknik direktör ve 1 hakem öldü

Sık sık silahlı çetelerin çatışmalarının ortaya çıktığı Kolombiya'da ilginç anlar yaşandı.

Çatışma futbol sahasında sürdü

Kolombiya’nın Valle del Cauca eyaletindeki Cali şehrinde iki kartel arasında çıkan silahlı çatışma, futbol sahasına sıçrarken, taraftarlar ve futbolcular çapraz ateş altında kaldı.

1 hakem ve 1 teknik direktör hayatını kaybetti

Çatışma sebebiyle kurşunların hedefi olan 1 teknik direktör ve 1 hakem hayatını kaybederken, 2 kişi ise yaralandı. Cali Metropolitan Polisinin açıklamasında, “Villa del Mar ve Realengo kartelleri arasındaki silahlı çatışma futbol sahasında da devam etti. Kurbanlar çapraz ateşin ortasında kaldı. Bir kişi olay yerinde hayatını kaybetti. 3’ü hastaneye sevk edildi. Hastaneye sevk edilenlerinden 1’i hastanede yaşamını yitirdi. Kurşun yarası bulunan 1 kişinin daha durumu ciddi ve tedavisi devam ediyor. Diğer iki kişi ise tedavi edilerek taburcu edildi" sözlerine yer verildi.

Sahada yaşamını yitiren kişinin Realengo takımının teknik direktörü Willington Canizalez olduğu belirtilirken, olayda yaralanan ve hastaneye kaldırılan yan hakem Juan Carlos Quinonez’in ise hastanede yaşamını yitirdiği açıklandı.

Yorumlar (0)