Yabancı uyruklu kâğıt toplayıcılarına operasyon: 200'e yakın gözaltı

İstanbul Ataşehir’de, Emniyet Müdürlüğü ve zabıta ekipleri sabahın erken saatlerinde ilçedeki 49 farklı adreste, kaçak yollarla Türkiye’ye girdiği tespit edilen yabancı uyruklu kâğıt toplayıcılarına ve kâğıt toplama bölgelerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda yaklaşık 200 yabancı uyruklu kâğıt toplayıcısı gözaltına alındı. 

YAŞAM 06.10.2021, 08:10 06.10.2021, 15:01
Yabancı uyruklu kâğıt toplayıcılarına operasyon: 200'e yakın gözaltı

İstanbul Ataşehir’de, Türkiye’ye kaçak yollarla giren kâğıt toplayıcılarına operasyon düzenlendi.

200’e yakın gözaltı

Düzenlenen operasyona, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü, Özel Harekât Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Zabıta ekipleri destek verdi.  

Önceden tespit edilen kâğıt toplama merkezlerine giren ekipler, yasa dışı yollarla Türkiye’ye giren 200’e yakın yabancı uyruklu kâğıt toplayıcısını gözaltına aldı. Ekipler, şahısların yaşadığı adres ve kâğıt topladıkları bölgelerde arama yaptı. Aramalar sonucunda ele geçirilen malzemelere Zabıta ekipleri de el koydu. 

Sınır dışı edilecekler

Kimlik tespiti ve üst araması yapılmasından sonra minibüs ve otobüslere bindirilen şahıslar, sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünden sonra kâğıt toplayıcıları, Tuzla’daki İstanbul İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi’ne götürüldü. Buradaki işlemlerden sonra şahısların sınır dışı edileceği aktarıldı.

Yorumlar (0)